Bosch SMT 300 nájde netesnosti v sacom i výfukovom trakte

19 júna 2017, 15:32

Nové zariadenie pre vyhľadávanie úniku Bosch SMT 300 vykonáva skúšky tesnosti na mnohých uzavretých systémoch vozidiel. Toto kompaktné zariadenie umožní nájsť dokonca netesnosti vzduchu alebo vody u tesnenia okien a dverí.

Kouř s příměsí ultrafialového barviva prochází pryžovou hadicí a rozdělovačem kouře do zkušebního prostoru, a tak lépe zviditelní úniky. Výfukový kužel umožňuje například přezkoušení systémů odvodu spalin. V mobilním použití je SMT 300 napájen z akumulátoru vozidla. Integrován je také testovací režim podtlakem či přetlakem. Tak lze systémy vozidla kontrolovat nejprve bez kouře. Pro hospodárné použití lze regulovat množství kouře.

Přístroj SMT 300 vytváří speciální tzv. „Diagnostický kouř“ (Diagnostic Smoke®).
Pomocí SMT 300 mohou být zjištěny netěsnosti nízkotlakových systémů motoru případně netěsnosti karoserie v prostoru pro posádku i zavazadla.
Barvivo „UltraTrace UV®“ použité přístrojem je jediným schváleným řešením výrobců vozidel (OEM). Pro nalezení netěsnosti jednoduše přivedete kouř „Diagnostic Smoke®“ do testovaného systému a systém osvětlujete bílým světlem z dodané svítilny do doby, než uvidíte, kde kouř uniká. Nebo můžete použít ultrafialové (UV) osvětlení stejné svítilny, které vám umožní vidět fluorescenční barvu přímo v místě úniku. Pokud zjistíte kouř nebo barvivo, našli jste i únik.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Bosch prevezme talianskeho výrobcu Albertini Cesare
Bosch prevezme talianskeho výrobcu Albertini Cesare

Bosch plánuje získať 100% podiel v talianskej výrobnej firme Albertini Cesare S.p.A .. Transakcia má spojenie s výpadkami dodávok komponentov riadenia.

Magazín Formule Bosch 01/2017
Magazín Formule Bosch 01/2017

Vyšlo nové vydanie magazínu Formule Bosch 01/2017, ktorý vydáva divízia automobilovej techniky firmy Bosch.

Nový rad žiaroviek od Bosch
Nový rad žiaroviek od Bosch

Firma Bosch uvedie v druhej polovici roka 2017 na trh tri nové rady automobilových žiaroviek – LED Retrofit, Xenon White HID a Ultra White 4.200 K.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!