Maciej Oleksowicz – mladá tvár v čele skupiny Inter Cars

19 februára 2018, 7:58

1. mája 2017 sa Maciej Oleksowicz stal predsedom predstavenstva spoločnosti Inter Cars.

maciej-oleksowicz_inter_cars
Maciej Oleksowicz

Od 1. mája 2017 predseda predstavenstva Inter Cars.

S automobilovým priemyslom spojený od útleho veku. Od roku 2000 zamestnanec spoločnosti Inter Cars. Bol zodpovedný za:

  • vytvorenie oddelenia náhradných dielov pre športové vozidlá a tuning,
  • implementáciu ERP systémov,
  • implementáciu systémov dátových skladov,
  • implementáciu logistických systémov,
  • implementáciu systémov plánovania skladových rezerv.

Od roku 2015 je zodpovedný za vedenie spoločnosti a kapitálovej skupiny Inter Cars SA v oblasti nových technológií a IT. Od roku 2001 do roku 2015 člen dozornej rady spoločnosti. Od roku 2016 člen predstavenstva Inter Cars.

Dlhoročný majiteľ firmy zaoberajúcej sa servisom a predajom náhradných dielov pre vozidlá rely. Pretekár rely – v rokoch 2010-2011 sa zúčastnil Majstrovstiev Európy v rely, v roku 2012 cyklu Majstrovstiev sveta SWRC.

„Vážení obchodní partneri!
Dňa 1. mája 2017 ma Dozorná rada poverila výkonom funkcie predsedu predstavenstva spoločnosti Inter Cars SA. Časť z Vás som už mal možnosť počas doterajšej práce v spoločnosti Inter Cars a počas súťaží rely osobne spoznať. Verím, že v súčasnosti budem mať ešte viac príležitostí na spoločné stretnutia s Vami a vzájomnú výmenu názorov. „Čo sa teraz zmení?” – túto otázku som dostal už mnohokrát. Na začiatku by som chcel potvrdiť, že zloženie predstavenstva spoločnosti zostane aj naďalej bez akýchkoľvek zmien. Je to záruka ďalšieho pokračovania doterajšej politiky firmy a stabilného rozvoja obchodnej činnosti vo všetkých jej oblastiach. Ako predstavenstvo spoločne veríme v myšlienku tímovej spolupráce a podľa toho chceme pracovať aj v budúcnosti. Základným pilierom našej činnosti je spolupráca.

Systém pobočiek spolu s nezávislými dielňami je kľúčovým faktorom nášho úspechu. Pobočky, dodávatelia, firmy poskytujúce služby, finančné inštitúcie a zákazníci – to všetko sú naši obchodní partneri, s ktorými spoločne tvoríme budúcnosť spoločnosti Inter Cars SA. Inter Cars sa ako organizácia neustále mení. Menia sa totiž očakávania zákazníkov, mení sa prostredie, v ktorom pôsobíme a mení sa tiež spôsob podnikania. Sme neustále sa zväčšujúcou spoločnosťou, a preto je zavádzanie zmien nevyhnutné najmä z hľadiska zaručenia efektívneho rozhodovania a prietoku informácií. Ja osobne vnímam zmeny ako príležitosť pre ďalší rozvoj.

V posledných rokoch sme zaviedli množstvo nových nápadov, vytvorili sme moderné obchodné riešenia, ktoré nám uľahčili našu spoluprácu s Vami. Som presvedčený, že stabilnou a predvídateľnou organizáciou sme práve vďaka nim a vďaka Vašej dôvere. Máme k dispozícii kolektív hodnotných a oddaných zamestnancov a spolupracovníkov. Chceme našu firmu rozvíjať, meniť sa, a pri tej príležitosti zlepšiť ten malý kúsok sveta, na ktorý máme vplyv. Príkladom môžu byť naše investície do logistiky a modernizácie kľúčových systémov IT.

Dňa 13. mája sa konalo oficiálne otvorenie Európskeho centra pre logistiku a rozvoj ILS – logistickej spoločnosti založenej v rámci kapitálovej skupiny Inter Cars. Jedná sa o najmodernejší objekt takéhoto druhu v automobilovom priemysle v Európe. Tohto slávnostného podujatia sa zúčastnilo až 2500 osôb, zákazníkov z Varšavy a okolia. Pozvaní hostia si prišli na vlastné oči prezrieť výškové sklady s celkovou skladovacou plochou až 40 tisíc m2, najmodernejšie triediče a pásové dopravníky. Moderné logistické centrum je naša spoločná budúcnosť. Vďaka tejto investícii získajú predovšetkým naši zákazníci. Činnosť centra ILS určite pomôže zlepšiť kvalitu a rýchlosť doručenia zásielok pre našich zákazníkov.

Myšlienkou, ktorá je základom činnosti spoločnosti Inter Cars, je určovať nové trendy a zlepšiť štandardy. Chceme, aby ste sa spolu s nami každý deň aktívne podieľali na vytváraní novej kvality a najvyšších štandardov v našom odvetví. Som nesmierne rád, že budem mať možnosť spolupracovať práve s Vami, s tak neuveriteľnými ľuďmi, od ktorých môžem čerpať ďalšie inšpirácie.

V záležitostiach, v ktorých ste odborníkmi, Vás považujem aj za svojich učiteľov. Teším sa, že môj otec, Krzysztof Oleksowicz, ktorý pred viac ako 27 rokmi začal tvoriť a rozvíjať firmu Inter Cars, mi aj naďalej a neustále aktívne pomáha pri výbere najlepších obchodných riešení. Všetkým zákazníkom, obchodným partnerom a pracovníkom prajem veľa úspechov a inšpirácií pre ďalší rozvoj“.

Maciej Oleksowicz
Predseda predstavenstva spoločnosti Inter Cars SA

Představenstvo firmy Inter Cars
Představenstvo firmy. Zleva: Piotr Zamora, Krzysztof Soszyński, Tomáš Kaštil, Maciej Oleksowicz, Krzysztof Oleksowicz, Robert Kierzek, Wojciech Twaróg.

Materiál pripravila firma Inter Cars a článok bol uverejnený v časopise IC journal 2/2017.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!