Bosch hľadí do budúcnosti optimisticky

7 mája 2018, 16:42

Bosch aj v roku 2018 usiluje o ďalší rast napriek náročným hospodárskym podmienkam. Po dosiahnutí rekordných výsledkov v roku 2017 Bosch Group očakáva, že v roku 2018 navýši predaj o 2 až 3 percentá. Do budúcnosti chce Bosch udržovať mobilitu ľudí a zlepšovať kvalitu ovzdušia.

V prvých troch mesiacoch predaj vygenerovaný spoločnosťou zodpovedal vysokej úrovni za rovnaké obdobie minulého roku, a dokonca sa zvýšil o asi 5 percent po zohľadnení vplyvu výmenných kurzov.

Predseda predstavenstva spoločnosti Bosch Dr. Volkmar Denner vidí zlepšovanie kvality života a prispievanie k priateľskosti voči ekológii a klimatickým podmienkam ako hlavný bod agendy Bosch: „Naše motto ‚Stvorené pro život‘ je našou motiváciou pre vývoj najlepších možných technológií pre ochranu životného prostredia. Chceme udržiavať mobilitu ľudí a súčasne pritom zvyšovať kvalitu ovzdušia.“ Aby sa preprava s nulovými emisiami stala skutočnosťou, investuje spoločnosť ohromné prostriedky, a to ako do zaistenia úspechu elektromobility na trhu, tak i do zdokonaľovania spaľovacieho motora.

Inovatívna dieselová technológia Bosch

„Inovatívna dieselová technológia Bosch“: doteraz nevídané emisie NOx

Spoločnosť Bosch teraz dosiahla prielom v dieselovej technológii: pomocou novej dieselovej technológie vývojári v Bosch úspešne znížili emisie NOx na jednu desatinu zákonom stanoveného limitu. Skúšobné vozidlá vybavené vylepšenou technológiou nevypúšťajú v priemere viac než 13 miligramov NOx na kilometer, čiže omnoho menej než 120 miligramov, ktoré budú povolené po roku 2020. „Diesel má budúcnosť. Zostane neoddeliteľnou súčasťou riešenia mobility zajtrajška,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Bosch.

Rok 2017 v prehľade: rekordný predaj a zisky

Rok 2017 bol pre Bosch mimoriadne dobrý. Spoločnosť dosiahla predaj vo výške 78,1 miliardy eur. To predstavuje nárast o 6,8 percenta, alebo o 8,4 percenta po zohľadnení vplyvu výmenných kurzov, čo celkovo znamená približne 1,2 miliardy eur. K týmto pozitívnym výsledkom prispeli všetky obchodné oblasti. Ako predaj, tak aj zisk boli najvyššie v histórií spoločnosti.

Predaj Bosch 2017 podľa skupín

Elektromobilita: snaha o vedúce postavenie na trhu

Bosch neúnavne pracuje na dosiahnutí prielomu v oblasti elektromobility. V roku 2017 získal 20 kontraktov na výrobu elektrických pohonných systémov v celkovej hodnote 4 miliardy eur. Od roku 2020 Bosch očakáva nástup masového trhu s elektrickými vozidlami a dal si za cieľ stať sa na tomto trhu vedúcim hráčom.

Automatizované riadenie: od predaja súčiastok až po systémové riešenia

Bosch tiež výrazne pokročil v prechode na automatizovanú jazdu. Už v roku 2019 očakáva v oblasti asistenčných systémov pre vodičov dosiahnutie predaja vo výške dvoch miliárd eur. Bosch rastie rýchlejšie než trh, ktorý v tomto roku očakáva nárast vo výške 20 percent. Napríklad u predaja radarových a video senzorov Bosch sa očakáva nárast o 40 percent.

Automatizované riadenie Bosch

Prepojené riadenie: vstup do podnikania v oblasti zdieľanej jazdy

Prepojená mobilita je ďalším trhom, kde Bosch očakáva významné obchodné aktivity. Podľa predpokladov dosiahne celosvetovo do roku 2022 hodnota tohto trhu 140 miliárd eur. Do roku 2025 bude na cestách po celom svete prepojených viac než 450 miliónov vozidiel. Firma Bosch vstúpila do podnikania v oblasti zdieľanej jazdy prostredníctvom akvizície americkej start-upovej spoločnosti Splitting Fares (SPLT).

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!