Tip na víkendovú akciu: Motoristický veľtrh ProfiAuto Show je za dverami

18 júna 2018, 18:21

Rev motorov, vôňa benzínu, dych berúce ukážky a prezentácie superautomobilov. To je jedna z najdôležitejších motoristických podujatí poriadaná pod záštitou značky ProfiAuto, ktorá sa koná počas víkendu 23. a 24. júna v Medzinárodnom kongresovom centre v poľských Katoviciach.

Motoristický veletrh ProfiAuto Show

ProfiAuto Show je akcia, ktorá už pätnásty raz pritiahne do Katovíc fanúšikov motorizmu a naservíruje im dva dni plné emócií. Veľtrh tento rok stavil na najmodernejšie motoristické trendy, divácky atraktívne ukážky a prezentácie superáut, niektoré z nich dokonca zatancujú.

Nadchádzajúci 15. ročník ProfiAuto Show sa nesie v duchu Novej éry motorizmu. „V stánkoch 140 vystavovateľov z celého sveta sa predstavia predovšetkým technologické novinky, ktoré hýbu svetom motorizmu, napríklad autonómne vozidlá. Vystavovatelia nás tiež zoznámia s tým, na čom pracujú najväčšie automobilové koncerny. Tak vznikla aj ústredná myšlienka veľtrhu, Nová éra motorizmu,“ vysvetľuje riaditeľ ProfiAuto pre ČR a SR Jindřich Krejčí.

Tancujúca Tesla X, multimediálne atrakcie a atraktívne ukážky

Dôležitým bodom programu bude napríklad tanečné vystúpenie automobilu Tesla X či výnimočný motocykel BMW HP4 Race. Nebudú chýbať športové autá, customové motocykle a projekty jedných z najlepších tuningových skupín v Poľsku – Best Performance, Extreme Master a Team 200+. Na vlastné oči uvidíte hybridné a elektrické vozidlá a celok doplnia multimediálne zábavné atrakcie, vrátane interaktívneho skeneru auta, stánku 3D mappingu a 3D fotografie alebo strelecký trenažér. Nebudú chýbať ani divácky atraktívne ukážky motocyklov, štvorkoliek a driftu.

Akrobacie, FMX a hviezdy svetového formátu

Naplánované sú tiež fenomenálne akrobacie, napríklad Wheelie – simulátor jazdy na jednom kolese, Guľa smrti – akrobacia 360 crossom v uzavretej kovovej guli, hod CAR-ny – triafanie loptou do brány s pomocou auta alebo TaxiDrift, čiže jazda na boku v BMW s 500 koňmi. Pri dynamických ukážkach FMX vystúpia najlepší európski pretekári a hviezdy svetového formátu. Tí, ktorí si budú chcieť oddýchnuť od ruchu, môžu navštíviť kino premietajúce kultové akčné filmy s motoristickými motívmi.

Motocyklová akrobacie na veletrhu ProfiAuto Show

 „Tento rok sme stavili na najčerstvejšie trendy a silnú dávku emócií. Motorizmus sa dynamicky rozvíja, ale nie vždy môžeme na vlastné oči vidieť najnovšie modely áut. Chceme, aby fanúšikovia motorizmu mohli už pri odchode z veľtrhu povedať – po prvýkrát som to naživo videl na ProfiAuto Show,“ dodáva Krejčí.

Mechanici srdečne vítaní

Počas veľtrhu ProfiAuto Show svoju ponuku budú prezentovať popredné svetové značky v automobilovom priemysle. Medzi nimi sa nachádzajú predajcovia automobilov, výrobcovia automobilových dielov, doplnkov a servisného vybavenia.

„Pre mechanikov, ktorí tvoria dôležitú skupinu návštevníkov, je pripravený zaujímavý program školení, ktorý sa taktiež týka moderných riešení,“ hovorí technický poradca ProfiAuto Lubomír Kroužílek. Mechanici sa zoznámia s najnovšími technickými riešeniami, budú si ich môcť otestovať a zapojiť sa do súťaží o hodnotné ceny.

Motoristický veletrh ProfiAuto Show, vystavovatelé

Vstupenky je možné zakúpiť v jednej z pokladní v areáli Medzinárodného kongresového centra Katovice. Cena jednodennej vstupenky je 30 PLN (sobota), 20 PLN (nedeľa), deti do 7 rokov majú vstup zdarma. Program začína o 10. hodine. Parkovanie je zdarma v areáli Medzinárodného kongresového centra Katovice.

Redakcia MotoFocusu, ktorý je mediálnym partnerom podujatia, prinesie z veľtrhu ProfiAuto Show obsiahlejší reportáž.

Viac informácií o veľtrhu nájdete na stránkach ProfiAuto.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!