Automechanika 2018: ZF Aftermarket žiari v hale 3 s inovatívnym, informatívnym a zaujímavým portfóliom

13 augusta 2018, 21:32

Stánok spoločnosti ZF Aftermarket bude na veľtrhu Automechanika plný noviniek, ktoré sú zamerané hlavne na inteligentné riešenia a inovatívne technológie. Návštevníci sa tu tiež budú môcť stretnúť s exkluzívnymi hosťami a nebude chýbať jedna svetová premiéra od výrobcu TRW.

Keď niekto chce byť dlhodobo úspešný, musí prejsť z klasickej firmy vyrábajúce náhradné diely na poskytovateľa služieb chytrých mobilít. Zodpovedajúce koncepty a produkty už existujú, a spoločnosť ZF Aftermarket, ich ukáže na poprednom medzinárodnom veľtrhu pre automobilový trh s náhradnými dielmi, Automechanika Frankfurt 2018.

Stánok ZF Aftermarket na Automechanice 2018
Stánok ZF Aftermarket A 91 v hale 3 sa bude zameriavať na chytré riešenia a inovatívne produkty

V stánku A91 v hale 3 bude firma ZF Aftermarket, jeden z popredných dodávateľov automobilového priemyslu, prezentovať nielen svetové novinky, ako je inovatívna generácia brzdových doštičiek pre elektrické vozidlá „Electric Blue“, ale tiež bude ohromovať svojím technickým know-how o nových konceptoch, a ponukami digitalizácie v automobilovom dielenskom priemysle.

Asi 18 mesiacov po zjednotení ZF Services a TRW Aftermarket, a následnom vzniku ZF Aftermarket, organizácia je dokonale pripravená formovať budúcnosť mobility náhradných dielov. Výzvy ako digitalizácia alebo e-mobilita, sú to, čo z nej robí spoľahlivého partnera pre zákazníkov.

Dr. Ulrich Walz, produktový & obchodný vedúci v ZF Aftermarket, vysvetľuje: „Ako divízia ZF sme v rannom štádiu zapojení do vývoja automobilových technológií. Či sa jedná o autonómne taxíky, elektricky poháňané autobusy alebo prepájanie rôznych druhov dopravy – ZF riešenia kontrolujú nové formy mobilít a posúvajú ich vpred. Motto skupiny ZF znie: „See.think.act (Viď. Mysli. Konaj.)“ Alebo, naše isté akcie na trhu s náhradnými dielmi. Vidíme, akým smerom sa trh uberá. To nám umožňuje aktívne navrhovať a implementovať nové riešenia pre produkty a služby.“

Inovatívna technológia: Electric Blue pre elektrické vozidlá

Pre Franfurt ohlásila značka TRW, súčasť skupiny ZF, svetovú premiéru. Pod názvom Electric Blue, spoločnosť prezentuje novú generáciu brzdových doštičiek pre elektrické vozidlá pre odborných zákazníkov. Cieľom tejto inovácie je znížiť vnútorný hluk pri brzdení, ktorý je možné viac počuť ako zvyčajne, kvôli neprítomnosti hluku motora. Špeciálna zmes brzdovej doštičky a modré „vložky“ poskytujú nielen lepšie hlukové charakteristiky, ale aj o až 45 percent menší vznik tuhých častíc počas brzdenia. Presvedčivý argument pre majiteľa elektrického vozidla, ktorý je šetrný k životnému prostrediu.

Brzdová doštička TRW Electric Blue pro elektrické vozidlá

Už v septembri 2018 sa na trh dostanú brzdové doštičky pre 15 najpopulárnejších elektrických vozidiel. Do konca roka bude pokrytých 97 percent európskeho automobilového parku.

„Obzvlášť v mestskom prostredí,“ hovorí Markus Wittig, vedúci IAM (Independent Aftermarket Business Unit) v ZF Aftermarket, „budeme vidieť čoraz viac elektricky poháňaných a vysoko automatizovaných až autonómnych vozidiel a dopravných systémov. Spravíme z toho mobilitu budúcnosti. Napríklad e.GO Mover je prvým vozidlom pripraveným na výrobu so systémami ZF, ktoré umožňujú koncept automaticky riadenú mobilitu pre mestá.“

Brzdová destička TRW Electric Blue

V spolupráci s firmou e.GO Mobile AG so sídlom v Aachene, v rámci spoločného podniku e.GO Moove GmbH spoločnosť ZF vyvíja, vyrába a distribuuje elektricky poháňaný a samo-riadiaci „mover“ pre ľudí a tovar. Prototyp e.GO Mover bude ďalším vrcholom stánku ZF na veľtrhu Automechanika.

Nové technológie vyžadujú nové, špecializované zručnosti

Technologický vývoj ponúka dielňam zaujímavý rastový potenciál, ktorý je možné realizovať len vtedy, keď sú pripravené včas! Spoločnosť ZF Aftermarket reagovala dostatočne skoro a navrhla vysokonapäťové školenia, ktoré zaručujú optimálny úspech v oblasti vzdelávania, s koordinovaným e-learningom a praktickým školením, so zníženou dochádzkou, a tak aj nižšími nákladmi. Elektrotechnicky vyškolení pracovníci alebo „HV-experti“, majú všetky potrebné kľúčové kompetencie, aby mohli túto možnosť priviesť do vlastnej dielne. Na veľtrhu Automechanika 2018, sa návštevníci stánku ZF budú môcť presvedčiť o kvalite tréningov naživo.

VOX Car Doctors poskytujú pútavú a informatívnu zábavu

Prenos know-how zohráva celkovo dôležitú úlohu na tohtoročnej prítomnosti ZF Aftermarket na veľtrhu. S Holgerom Parschom a Hansom-Jürgenom Faulom, bude v stánku ZF Aftermarket prítomné veľmi špeciálne duo. VOX „Auto-doktori“ sa dajú exkluzívne vidieť na prezentačnom pódiu, 14. a 15. septembra. Dr. Ulrich Walz, produktový & obchodný vedúci v ZF Aftermarket, je presvedčený, že obaja budú tešiť návštevníkov svojím dobre známym očarujúcim spôsobom, ako aj svojou presvedčivou odbornosťou v každom ohľade. Tematicky sa okrem iného budú zaoberať hybridnými vozidlami a predstavia rôzne typy mikro- cez mierne až po plne hybridné pohony.

Tím ZF [pro] Tech bude tiež k dispozícii ako kontaktný bod pre zainteresované dielne v hale 3. S týmto produktovo orientovaným dielenským konceptom, ponúka ZF Aftermarket svojim partnerom skutočnú pridanú hodnotu, a tak zvyšuje ich konkurencieschopnosť. Viac než 5.200 ZF [pro] Tech partnerov v Nemecku, a viac než 300 dielní v Rakúsku a Švajčiarsku, reprezentujú úspech konceptu. Zavedenie tohto dielenského konceptu v iných krajinách je plánované na rok 2019.

Krátko pred začiatkom veľtrhu Automechanika bol spustený atraktívny program odmien ZF [pro]Points, ktorý bol podľa prvých čísel mimoriadne dobre prijatý: v Nemecku a Rakúsku sa v prvých týždňoch zaregistrovalo viac ako 2.000 dielní. Navyše, takmer 60 veľkoobchodníkov je prítomných v programe ZF [pro]Points

ZF Aftermarket" src="https://motofocus.cz/wp-content/uploads/2018/08/2018_-07-11_zf_pro_points.jpg" alt="Program ZF [pro]Points od ZF Aftermarket" width="1200" height="800" />

Inteligentné riešenia ako nové príležitosti pre dielňu

Veľká atraktivita dielenských konceptov dokazuje, že dielne sú si dobre vedomé nadchádzajúcich výziev. Vozidlo komunikuje. A ZF Aftermarket zabezpečí, že aj nezávislá dielňa bude autu rozumieť. „Čo znie na prvý pohľad trochu zvláštne, ale keď sa na to pozrieme zblízka, je to základným kľúč k budúcnosti. Tento kľúč sme vyvinuli s Openmatics,“ vysvetľuje Helmut Ernst, vedúci divízie Aftermarket.

Riešenie pripojenia od spoločnosti ZF je založené na otvorenej platforme konektivity, a tak je nezávislá od výrobcu. Zhromažďovanie a prenos údajov sa uskutočňuje prostredníctvom OBD modulu, ktorý číta 74 špecifických signálov priamo z OBD rozhrania vozidla, vrátane úrovne paliva, správania pri brzdení a chybových hlásení.

„Openmatics umožňuje dielňam ponúknuť svojim zákazníkom širokú škálu produktov a služieb,“ hovorí Ernst a odporúča návštevníkom výstavy, aby sa s nimi interaktívne oboznámili vo výstavnom stánku.

Networking vytvára pridanú hodnotu pre všetkých

Ako člen Združenia Free Spare Parts Market e. V. (VREI), ZF Aftermarket sa okrem svojej vlastnej prítomnosti vo Frankfurte nad Mohanom, podieľa na viacerých spoločných aktivitách.

Dr. Ulrich Walz zdôrazňuje: „Ako angažovaní networkeri, je veľmi dôležité, aby sme sa sústredili na témy nášho priemyslu v prospech všetkých. A na týchto spoločných akciách sa zahrávame s veľmi zaujímavými témami, ako je napríklad kvalita dielov.“

Zábava pre všetkých

A ani zábavy nie je vo Frankfurte nedostatok, návštevníci veľtrhu môžu súťažiť v „Mechanických hrách“ vo vonkajšom priestore AGORA – pred halami 2, 3 a 4, v športovo-zábavnom štýle súťaží. Najmä e.GO motokáry budú špeciálnou atrakciou. Veľtrh Automechanika, ktorý sa koná vo Frankfurte nad Mohanom od 11. do 15. septembra 2018, v každom prípade stojí za návštevu!

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!