Audi si pre svoje elektrické SUV vybralo pneumatiky Goodyear

21 septembra 2018, 13:58

Spoločnosť Audi dnes odhalila model e-tron, prvé plne elektrické SUV z produkcie tejto nemeckej automobilky. Goodyear pre priekopnícky model dodáva pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV s rozmerom 265/45R21 SUV.

goodyear-eagle-f1-asymmetric-3-suv

Pneumatiky pre Audi e-tron spĺňajú náročné požiadavky nemeckého výrobcu na kilometrový výkon. Keďže elektromobily pracujú s vyšším krútiacim momentom než vozidlá so spaľovacím motorom, ich pneumatiky čelia až o 25% vyššiemu opotrebeniu, ale vďaka technicky pokročilej konštrukcii sa s tým Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV dokážu vyrovnať.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV sú známe zlepšenou výkonnosťou, pokiaľ ide o brzdenie a ovládateľnosťou za všetkých podmienok. Ich technológia Active Braking skracuje brzdnú dráhu o 1,2 metra ako na suchej, tak i mokrej vozovke. Ich konštrukcia špeciálne pre SUV optimalizovaná zlepšuje ovládateľnosť pri vyšších rýchlostiach, prispieva k pevnému vedeniu v zákrutách a znižuje opotrebenie behúňa. Všetky tieto zlepšenia v nich pôsobia spoločne s technológiou UHP Cool Cushion Layer, ktorá ďalej zlepšuje ovládateľnosť a súčasne znižuje valivý odpor.

V neposlednom rade využívajú pneumatiky montované na Audi e-tron technológiu SoundComfort značky Goodyear, ktorá efektívne znižuje vnútorný hluk v kabíne na polovicu (až o 4 dB). Perfektné riešenie pre elektrické vozidlá, pretože dominantnú zvukovú kulisu vnútri väčšiny elektromobilov tvorí hluk z cesty a zvuk pneumatík.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!