Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 na čele testu zimných pneumatík

19 októbra 2018, 11:42

Nemecký časopis Auto Bild allrad udelil pneumatikám Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 hodnotenie „vzorné“; v jeho najnovšom teste zimných pneumatík pre vozidlá SUV / 4×4 sa delili o prvé miesto. 

Goodyear UltraGrip Performance SUV GenGoodyear UltraGrip Performance Gen-1 sa v teste ukázali ako veľmi dobré univerzálne zimné pneumatiky vhodné pre všetky podmienky, ktoré môžu nastať pri jazde v chladných mesiacoch roka. Dostali najvyššie známky za priľnavosť na mokre a ovládateľnosť na suchom povrchu a svoje kvality preukázali tiež pri brzdení na snehu.

Mike Rytokoski, viceprezident a riaditeľ marketingu značky Goodyear v Európe, povedal: „Sme nadšení, že je Goodyear znovu v čele. Toto ocenenie ukazuje, že pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 sú jedny z najlepších pneumatík na trhu.“

Prečo zimné pneumatiky?

Existuje mnoho dôvodov, prečo uvažovať o kúpe zimných pneumatík:

  • Určuje to zákon: V mnohých európskych krajinách sú zimné pneumatiky v zime povinné.
  • Čím je väčšia zima, tým sú účinnejšie: Zmes behúňa zimných pneumatík má špeciálne zloženie, vďaka ktorému je možné vozidlo ľahšie ovládať na zľadovatenej a zasneženej vozovke.
  • Silná trakcia: Behúň zimných pneumatík má široké bloky a dodatočné špeciálne rezy, tzv. Priečne drážky, ktoré na pneumatikách vytvárajú ďalšie ostré hrany a zlepšujú tak ich priľnavosť na zimné vozovke, pri jazde do kopca a v ostrých zákrutách a zabraňujú nabaľovanie snehu.
  • Istota a kontrola nad vozidlom: Väčšina vodičov cítia, že im zimné pneumatiky pri jazde v náročných zimných podmienkach poskytujú vyšší stupeň bezpečnosti.
  • Odolnosť: Letné pneumatiky sa pri nízkych teplotách opotrebovávajú rýchlejšie než pneumatiky zimné.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!