Na veteránsku jazdu Stredom Európy môže vyraziť až 200 posádok

11 septembra 2019, 10:27

Sviatok všetkých veteránskych nadšencov sa blíži! V nedeľu 15. septembra sa koná 6. ročník veterán rely Stredom Európy 2019. Takmer 90 kilometrov dlhá trasa prevedie legendárne historické stroje cez región Turiec-Kremnicko.

Generálnym partnerom tejto akcie je značka ProfiAuto v spolupráci so spoločnosťou AZ CAR.Tento rok pripravili organizátori takmer 90 kilometrový okruh, ktorý po novom rozdelili do troch etáp. Prvá etapa štartuje o 10. hodine v Kremnických Baniach a končí v Mošovci, kde bude počas prestávky možnosť vidieť všetky historické vozidlá. Druhá etapa pokračuje o 11:10 a vedie až do Kláštora pod Znievom, kde budú opäť na miestnom námestí zaparkované všetky vozidlá, aby si ich verejnosť mohla pozrieť. Posledná poobedňajšia etapa začína o 12:30 a po veľkom okruhu ide cez Moškovec, Slovenské Pravno, Budiš a končí okolo 13:15 na pešej zóne v Turčianskych Tepliciach.

„Konkrétne automobilovémodely zatiaľ nepoznáme, všetko zistíme až v deň konania zrazu pri registrácii. Napriek tomu sa návštevníci tento rok môžu tešiť na automobilové skvosty značiek ako Aero, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz a nebude chýbať ani mladoboleslavský okrídlený šíp a slávna kopřivnická Tatra,” hovorí Július Piliar, hlavný organizátor za Veterán klub Turčianske Teplice a dodáva: „Tento rok sme pripravení až na 200 posádok s ich historickými klenotmi.”

 Návštevníci se tento rok môžu tešiť na automobilové skvosty značiek ako Aero, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz. Celodenné stretnutie veteránov je určené pre majiteľov dvojkolesových a štvorkolesových historických skvostov s rokom výroby do 1989. Historická jazda za plnej premávky povedie okresmi Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Martin. Každý účastník jazdy musí spĺňať so svojím veteránom platné slovenské dopravné predpisy pre jazdu na cestných komunikáciách.

Generálnym partnerom 6. ročníka veteránskej jazdy Stredom Európy 2019 je značka ProfiAuto, sieť profesionálnych servisov na Slovensku a v Česku, v spolupráci so spoločnosťou AZ CAR. Hlavnými partnermi je mesto Turčianske Teplice a obce Kláštor pod Znievom, Kremnické Bane, Mošovce.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!