Goodyear UltraGrip Performance+ zvíťazili v novom teste zimných pneumatík časopisu AUTO MOTOR UND SPORT

8 októbra 2019, 9:10

Prestížny nemecký automobilový časopis AUTO MOTOR UND SPORT vo svojom prvom tohtoročnom teste zimných pneumatík vyhodnotil Goodyear UltraGrip Performance+ ako najlepšie univerzálne pneumatiky. Na čele všetkých testovaných pneumatík boli najmä pri hodnotení brzdných vlastností na snehovej pokrývke.

pneumatika Goodyear UltraGrip Performance+AUTO MOTOR UND SPORT opisuje UltraGrip Performance+ ako špičkové zimné pneumatiky s vynikajúcou priľnavosťou ako na zasneženom povrchu, tak i pri zatáčaní na mokrej vozovke. Ocenil ich za ich veľmi spoľahlivú a ľahko ovládateľnú reakciu na zmenu zaťaženia.

UltraGrip Performance+ podľa neho dobre zvládajú jazdu po snehom pokrytej alebo mokrej vozovke. Dobre si počínali, aj pokiaľ ide o brzdné vlastnosti na suchom povrchu, a preukázali veľmi vyrovnanú interakciu so systémom dynamickej kontroly vozidla VDC. Vďaka tomu všetkému Goodyear UltraGrip Performance+ v teste získali 8.9 z 10 možných bodov, a teda aj celkové víťazstvo.

AUTO MOTOR UND SPORT testoval jedenásť pneumatík na vozidle Volkswagen T-Roc na skúšobných okruhoch v Ivalo a v severnom Nemecku. Test bol zameraný na niekoľko aspektov ako sú brzdné vlastnosti, náchylnosť k aquaplaningu, ovládateľnosť, správanie sa pri prejazde do iného jazdného pruhu a hlučnosť. Celkom päť testovacích jázd prebiehalo na snehu, ďalších dvanásť na suchom a mokrom povrchu. Pneumatiky UltraGrip Performance+ nebolo možné poraziť pri testoch na snehu, pri ktorých získali 9.7 z 10 možných bodov.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!