LKQ Corporation sa dohodla na odpredaji dvoch českých distribútorov

9 januára 2020, 13:35

LKQ Corporation dnes oznámila realizáciu konečnej dohody o predaji jej majetkovej účasti dvoch českých distribútorov so zameraním na veľkoobchodný predaj automobilových dielov spoločnosti Swiss Automotive Group AG. Podmienky transakcie neboli zverejnené.  

V máji 2018 Európska komisia schválila LKQ akvizíciu spoločnosti STAHLGRUBER GmbH, s výnimkou dvoch veľkoobchodných firiem v českej republike, ktoré boli predložené na preskúmanie českému úradu pre ochranu hospodárskej súťaže. Začiatkom roka 2019 český úrad pre ochranu hospodárskej súťaže schválil akvizíciu dvoch českých distribútorov spoločnosťou LKQ, s výhradou určitých povinností predaja. LKQ následne rozhodlo o predaji majetkovej účasti v týchto firmách. LKQ Europe bude naďalej prevádzkovať Auto Kelly a.s. a ELIT s.r.o. v Českej republike.

Dominick Zarcone, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti LKQ, uviedol: „Vážime si úsilie miestneho vedenia vybudovať úspešný podnik v Českej republike a sme hrdí na to, že sa nám preň podarilo nájsť skvelého nového majiteľa.“

Spoločnosť LKQ očakáva, že vzhľadom na požadované schválenia regulačných orgánov dôjde k uzavretiu predaja začiatkom roka 2020.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!