Pneumatiky BestDrive boli testované zákazníkmi

24 februára 2020, 13:06

V minulom roku predstavila servisná sieť BestDrive dlho očakávanú značku privátnych pneumatík BestDrive SUMMER a VAN SUMMER. Je výsledkom celoeurópskeho projektu, ktorého cieľom je ponúknuť zákazníkom vlastnú pneumatiku, ktorá bude nositeľom posolstva You drive, we care. (Vy jazdíte, my sa staráme).

BestDrive SUMMERPneumatika BestDrive sa pyšní moderným designom a dobrými technickými vlastnosťami. V každom palcovom rade ukazuje veľmi dobré pokrytie potrieb trhu, nie len v štandardných rozmeroch 14“ – 16“, ale tiež v rýchlo rastúcom segmente 17“ – 18“.  Okrem vynikajúcich technických vlastností ponúka pneumatika konečnému zákazníkovi aj benefity v podobe BestDrive Garancie a BestDrive Záruky spokojnosti.

Aby k pneumatike získali relevantné referencie od zákazníkov, rozhodli sa medzi nimi vybrať záujemcov, ktorí byli ochotní stať testovacími jazdcami.

Ako hodnotí pneumatiku BestDrive SUMMER testovací jazdec Peter?

„Pneumatiky sa správajú štandardne, nevnímam zvýšenú hlučnosť ani pri vyššej rýchlosti. Testujem na vozidle s pohonom na CNG, spotreba paliva na niektorých trasách klesla o 0,3 kg/100 km (priemer cca 3,8 kg/100 km).

Pneu pri štandardnej jazde majú dobrú priľnavosť, a to aj na mokre, vrátane rozjazdov. Znateľný rozdiel oproti predchádzajúcim pneu je len pri ostrejšej jazde, predovšetkým v zákrutách, kde je poznať nižšiu priľnavosť testovacích pneumatík.

Po 30.000 km je však celkové hodnotenie kladné, predovšetkým kvôli zníženiu spotreby paliva.“

Ďalším testovacím jazdcom bol pán Rado so Škoda Karoq, ktorý o našej pneumatike hovorí toto:

„Nízka hlučnosť, naviac sa mi zdá, že sa po čiastočnom opotrebení ešte zlepšila. Správanie na suchu – za mňa perfektné, drží stopu, veľmi rýchle prejazdy zákrutami na okresných cestách.

Brzdenie na suchu – perfektné, niekoľkokrát som potreboval natvrdo zabrzdiť, bez problému. Na oboch nápravách pneumatiky vykazujú symetrické opotrebenie.“

Testovací jazdec Stanislav vidí pneumatiky BestDrive SUMMER takto:

„Jazdím hlavne po diaľnici. Pneumatiky vypadajú stále ako nové… to som ešte nezažil.

Čo hlavne oceňujem, je nízka hladina hluku, ktorá sa od pneumatík prenáša do auta. Obával som sa, že keď sa pneumatiky tak pomaly opotrebujú, nastane nechcený efekt zvýšenej hlučnosti. To sa však nestalo.

Nízke opotrebenie pneu sa kladne prejavuje na dobrom odvode vody v pozdĺžnom smere jazdy.

Krátku brzdnú dráhu som ocenil pri prudkom brzdení len raz a to s úplnou spokojnosťou. Auto sa správalo pri brzdení kľudne a zastavilo na krátkom úseku. Ohľadom spotreby je pokles oproti zimným pneu cca 10%, čo si myslím, že je super číslo. Jediné, čo by som vytkol pneumatikám je bočný prenos síl pri handlingu na mokrej ceste. Na suchej vozovke je prenos síl v poriadku.
S pneumatikou som veľmi spokojný a budem ju určite odporúčať, keď sa ma niekto spýta na názor.“

Je treba konštatovať, že tento vodič jazdí väčšinu času po diaľniciach a vozidlo nemá zaťažené. Ale aj cez tieto ideálne podmienky pre to, aby sa pneumatiky málo zjazdili, je výsledná miera opotrebenia po 60.000 km výnimočná. Ako dokladajú aj výsledky ostatných jazdcov, pneumatika BestDrive Summer dosahuje naozaj vysoký kilometrový výkon (high mileage).

Posledným testovacím jazdcom bol Matej z Popradu, ktorý s našimi pneumatikami prešiel takmer celú Európu:

„Som vodičom v medzinárodnej preprave. Jazdím takmer po celej EÚ, väčšinou plne naložený. Čo ma pri týchto pneumatikách prekvapilo je nízka úroveň hluku od pneu k vozidlu. Obecne som bol s pneumatikami spokojný, nemám im čo vytknúť. Kladne hodnotím hlavne opotrebenie pneumatík. Na prednej náprave sú pneu po 23.000 km na polovici životnosti, zadné pneumatiky aj navzdory nákladu vydržia ešte 3x toľko.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!