Goodyear predstavuje novú pneumatiku EfficientGrip 2 SUV

15 marca 2021, 16:23

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh najnovšie letné SUV pneumatiky značky – EfficientGrip 2 SUV. Ako nástupca EfficientGrip SUV ponúknu nové EfficientGrip 2 SUV výnimočný kilometrový prebeh a presvedčivé úžitkové vlastnosti na mokrej i suchej vozovke.

SUV majú v Európe stále väčší podiel na celom vozovom parku. Sme hrdí, že na trh môžeme uviesť náš najnovší produkt, ktorý vodičov vozidiel SUV dovezie ďalej a zároveň im ponúkne úžitkové vlastnosti, ktoré požadujú,“ povedal Piotr Nagalski, riaditeľ marketingu spoločnosti Goodyear Europe.  

Očakáva sa, že do roku 2025 sa podiel SUV na celkovom predaji nových vozidiel v Európe zvýši z minuloročných 37 na 43 percent. Pokiaľ ide o pneumatiky, vodiči SUV od nich požadujú dva hlavné parametre – vynikajúce brzdné vlastnosti a dobrú priľnavosť na mokrej ceste.

Goodyear EfficientGrip 2 SUV Vďaka celému radu inovatívnych prvkov EfficientGrip 2 SUV ponúkajú či už vyšší počet najazdených kilometrov, tak i úžitkové vlastnosti na veľmi vysokej úrovni:

  • zvýšenie počtu najazdených kilometrov o 25 % v porovnaní s EfficientGrip SUV vďaka technológii Mileage plus značky Goodyear, ktorá behúňu prepožičiava lepšiu pružnosť a elastickosť, čo má za následok nižšie poškodzovanie v dôsledku náročných cestných podmienok v širokom rozsahu teplôt.
  • kratšiu brzdnú dráhu na mokru vďaka vyššiemu počtu dlhších záberových hrán a zmesi s nižšou tuhosťou, ktoré zlepšujú odvádzanie vody.
  • kratšiu brzdnú dráhu na suchu vďaka väčšej styčnej ploche a mohutnejším rebrám v strede behúňa.

Celý rad 52 rôznych pneumatík s rozmermi od 16 do 22 palcov Goodyear uvádza na trh postupne už od tohtoročného januára do februára 2022.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!