Nové zariadenia pre servis klimatizácií ACS 563 a ACS 553 od spoločnosti Bosch

12 apríla 2021, 16:28

Práve včas pre tohtoročnú sezónu servisu klimatizácií uviedla spoločnosť Bosch na trh dva nové rady servisných jednotiek: ACS 563 pre klimatizačné systémy používajúce chladivo R1234yf a ACS 553 pre chladivo R134a. Nové zariadenia dopĺňajú servisné portfólio klimatizácií Bosch a podporujú servisy pri každodenných servisných úkonoch, ako je odsatie chladiva, plnenie a recyklácia chladiva.

Vďaka tomu môže autoservis vykonávať všetky štandardné servisné úkony na klimatizačných systémoch osobných a úžitkových vozidiel so spaľovacími motormi aj na systémoch hybridných a elektrických vozidiel. Nové zariadenia tak umožňujú aj menším dielňam začať vykonávať profesionálny a ekonomický servis klimatizácií a vytvárať ďalšie príležitosti k zisku. V autoservisoch s vysokým objemom servisu klimatizácií je možné použiť zariadenia ACS 563 a ACS 553 taktiež ako sekundárne jednotky, napríklad v prípade vysokého pracovného zaťaženia počas sezóny servisu klimatizácií.

Plne automatický proces nových servisných zariadení pre údržbu klimatizácie nevyžaduje žiadny manuálny zásah. To zaisťuje krátke servisné časy a tým aj efektívny servis klimatizácie vozidla. Jednotlivé servisné funkcie je však možné vyberať aj ručne. Intuitívne grafické používateľské rozhranie farebného displeja a manometre s priemerom 100 mm umožňujú efektívnu a jednoduchú obsluhu. Ďalšou podpornou funkciou zjednodušujúcou prácu obsluhy je integrovaná databáza obsahujúca špecifikáciu klimatizačných systémov väčšiny vozidiel na trhu.

Zariadenia počas krátkej doby odsajú až 95 % chladiva. To šetrí čas a peniaze a zároveň zaisťuje udržateľné využívanie zdrojov. Odvzdušnenie vnútorného zásobníka je riadené elektronicky. Tým sa znižuje riziko pretlaku a zvyšuje sa bezpečnosť servisného technika. Prístroje pre servis klimatizácie ACS 563 a ACS 553 sú vybavené používateľsky prívetivým programom pre voľbu správneho typu oleja s integrovanou funkciou preplachovania hadíc. Je ich preto možné veľmi flexibilne použiť ako pre vozidlá so spaľovacími motormi, tak pre elektrické a hybridné vozidlá. Presné elektronické riadenie systému odstránenia nekondenzovateľných plynov a vnútorný vysokoúčinný sušiaci filter zaisťujú, že zregenerované chladivo neobsahuje vzduch a vlhkosť.

Konštrukcia prístrojov zjednodušujúca údržbu umožňuje jednoduchý prístup k ich vnútorným súčastiam. Okrem toho vnútorný zásobník a všetky komponenty chráni pred nárazmi robustný kovový rám. Predchádza sa tak chybám meraní, ktoré sa týkajú odsatého alebo naplneného chladiva, ako aj problémom s funkčnosťou a presnosťou pracovných výsledkov. Rozsiahly sortiment dostupného príslušenstva umožňuje prispôsobiť jednotky špecifickým požiadavkám servisu.

Výkonné zariadenia pre profesionálny servis klimatizácií

Okrem nových zariadení pre servis klimatizácií ACS 563 a ACS 553 ponúka Bosch ďalšie klimatizačné prístroje pre servisné dielne s veľkým objemom opravárenských prác a údržby. Patria medzi ne vysokokvalitné modely ACS 663 a ACS 653 a prémiové jednotky ACS 763, ACS 753 a ACS 863. Vyznačujú sa jednoduchou obsluhou a plne automatickými procesmi, rovnako ako mimoriadne vysokým výkonom. Vďaka exkluzívnemu systému „Deep Recovery System“ získavajú späť až 99 % chladiva, a to aj za sťažených okolitých podmienok. Dvojstupňové vákuové čerpadlo má čerpaciu kapacitu 170 litrov za minútu. Preto je možné rýchlo a efektívne vykonávať servis aj väčších klimatizačných systémov v úžitkových vozidlách. Pre presné zisťovanie netesnosti systému je možné dodatočne použiť tlakovú skúšku formovacím plynom.

U najvyššieho modelu ACS 863 sa automaticky testuje aj úroveň čistoty chladiva R1234yf. Okrem toho sú jednotky ACS 763, ACS 753 a ACS 863 vybavené integrovaným tlakovým testom za pomoci zmesi dusíka a vodíka (formovací plyn) pre presné zistenie prípadnej netesnosti systému. Štandardne tiež poskytujú možnosť vzdialeného sledovania pracovných procesov na smartfóne. Toho je možné dosiahnuť inštaláciou aplikácie „ACS Connect“ do príslušného smartfónu. Pomocou integrovaného kľúča WLAN je možné tieto servisné klimatizačné zariadenia pripojiť k dielenskému softvéru Bosch Connected Repair alebo k sieti ASA. Integrovanú tlačiareň je možné použiť na tlač výsledkov údržby priamo na zariadení.

Modely ACS 663 a ACS 653 tiež dosahujú až 99-percentnú mieru odsatia chladiva a vykonávajú servis klimatizácie úplne automaticky bez manuálneho zásahu. Pomocou niekoľkých voliteľných zostáv pre dodatočnú montáž je možné tieto zariadenia prispôsobiť potrebám akejkoľvek dielne.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!