Udržateľná mobilita: Schaeffler chce pokračovať v svojom raste v Číne

21 apríla 2021, 12:19

Schaeffler formuje transformáciu mobility v spolupráci so svojimi zákazníkmi a dáva to jasne najavo na veľtrhu Auto Shanghai 2021. So sloganom „Schaeffler’s Electrified and Intelligent Driving Solutions“ sa spoločnosť zameriava na inovatívne riešenia komponentov a systémové riešenia najmä pre čínsky trh.

Soušástky pro elektrovozy Schaeffler

Spoločnosť tak dôležitou mierou prispieva k dosahovaniu globálnych klimatických cieľov a udržateľnejšej mobilite.

Riešenia pre každú hnaciu sústavu

Jedným zo spôsobov, ako znížiť emisie CO2, je inteligentná a udržateľná elektrifikácia hnacej sústavy. Na veľtrhu Auto Shanghai predstaví spoločnosť Schaeffler riešenia pre všetky typy elektrifikácie.

„Početné nominácie na sériovú výrobu naprieč všetkými stupňami elektrifikácie svedčia o tom, že Schaeffler úspešne pôsobí v oblasti e-mobility,“ hovorí Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG. „Ako partner pre automobilový priemysel spoločnosť Schaeffler pozorne sleduje požiadavky trhu a vývojové trendy, aby dokázala pre každú technologickú výzvu ponúknuť riešenie šité na mieru.“

Tento rok sa spúšťa sériová výroba elektromotorov pre hybridné moduly, hybridné prevodovky a čisto elektrické pohony náprav v spektre použitia od 20 do vyše 300 kW. Základom pre elektromotory vyrábané v spoločnosti Schaeffler je modulárna a vysoko integrovaná technologická platforma. Vysoký stupeň  kompetencie spoločnosti Schaeffler v oblasti výroby a technológií  ohľadom všetkých komponentov elektrických pohonných systémov je kľúčovým faktorom pre sériovú výrobu.

Po prvýkrát na čínskom trhu Schaeffler predstaví pojazdný podvozok, lokálne riešenie pohonu bez emisií pre veľkomestá. Komponenty pre pohon a podvozok sú pritom priestorovo úsporne zostavené v kompaktných jednotkách, „Schaeffler Intelligent Corner Modules“. Tieto moduly zahŕňajú motor náboja kolesa, zavesenie kolesa, vrátane pruženia a akčný člen pre elektromechanické riadenie. Riadenie kolesového modulu je v prevedení elektromechanického  systému steer-by-wire. Zvolený tvar zavesenia kolies umožňuje uhol natočenia kolesa až do 90 stupňov.

Strategická spolupráca v oblasti vodíkovej technológie

Soušástky pro elektrovozy SchaefflerĎalším highlightom sú metalické bipolárne platne pre bloky palivových článkov, ktoré sa vyrábajú presným tvárnením a povlakovaním v tenkých vrstvách. Usporiadané do blokov (tzv. stack) sú jadrom systému palivových článkov a hrajú tam kľúčovú rolu pri výrobe vodíka a jeho spätnej premene na elektrickú energiu. Ako dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel bude Schaeffler s inovatívnymi komponentmi a systémami pre palivové články, ako aj elektrolyzéry podstatnou mierou prispievať k úspešnému etablovaniu vodíkovej technológie. Schaeffler to dáva jasne najavo svojou dohodou o strategickej spolupráci so spoločnosťou Refire. Podľa dohody budú Schaeffler a Refire spolupracovať v kľúčových technologických oblastiach vodíkových palivových článkov, ako sú bipolárne platne alebo systémy tepelného riadenia. Obe spoločnosti tak chcú spoločne podporovať industrializáciu vodíkových palivových článkov.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!