OSRAM: Pozor na staré opravné sady pneumatík

4 mája 2021, 10:16

Pneumatiky sú ako jediný kontaktný bod automobilu s vozovkou občas náchylné k defektom. Niektoré vozidlá sú vybavené rezervnou pneumatikou, ale stále viac a viac automobilov je dodávaných iba s tzv. opravnou tesniacou sadou. Medzi také patrí aj opravná sada OSRAM TYREseal KIT.

Opravná sada OSRAM TYREseal KIT

Použitím tohto riešenia miesto plnohodnotného alebo dojazdového rezervného kolesa získa výrobca automobilov a vo finále aj majiteľ auta viac priestoru v batožinovom priestore a nižšiu celkovú hmotnosť vozidla, čím dochádza k zníženiu spotreby paliva a ochrane životného prostredia.

Vo väčšine prípadov je pre vodiča tiež pohodlnejšie použiť sadu pre utesnenie ako pneumatiku vymieňať, pretože nie je potrebné žiadne náradie ani zdvihák.

Opravná sada OSRAM TYREseal KIT obsahuje fľašu s tesniacim prostriedkom na pneumatiky o objeme 450 ml, kompresor na pneumatiky a úložný obal. Možno ho použiť ako náhradu za originálnu sadu od výrobcu. Sada umožňuje utesniť defekty pneumatík až do 6 mm pomocou najnovšej technológie a nafúknuť pneumatiku priloženým kompresorom.

Opravná sada OSRAM TYREseal KITPo utesnení pneumatiky sadou OSRAM TYREseal KIT môžete pokračovať v jazde až do vzdialenosti 200 km. Takto dočasne opravenú pneumatiku je možné po použití jednoducho očistiť vodou a bežne opraviť, čím ušetríte za dodatočné náklady. Utesnenie poškodenej pneumatiky je rýchle a jednoduché, nie je nutné použiť nástroje alebo zdviháky, takže môžete v ceste pokračovať do 10 minút.

V porovnaní s penovými tmelmi je zloženie tesniacej hmoty OSRAM navrhnuté tak, aby bolo kompatibilné so systémom monitorovania tlaku v pneumatikách vozidla (TMPS). Vďaka technológii tesniacej hmoty nemusí byť ventilová vložka pri použití tmelu vybratá. Vzhľadom k tomu, že väčšina tesniacich materiálov pre pneumatiky musí byť vymenená pravidelne každých 5 rokov, vrátane tých, ktoré sú dodávané z výroby, je náhradná fľaša OSRAM TYREseal 450 ideálnym spôsobom, ako vymeniť tesniaci prostriedok pre pneumatiky vo vozidle po dátume exspirácie.

Viac informácií na stránkach OSRAM.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!