Automechanika sa po troch rokoch vracia do Frankfurtu, kde spojí sily s veľtrhom Hypermotion!

30 augusta 2021, 13:49

Dlho očakávaný veľtrh Automechanika sa vracia už v dňoch 14. až 16. septembra na výstavisko do Frankfurtu nad Mohanom, kde po troch rokoch privíta svojich návštevníkov. Tohtoročný veľtrh sa koná vo formáte Digital Plus, ktorý okrem fyzickej akcie ponúkne aj možnosť zúčastniť sa na veľtrhu v on-line prostredí, vďaka čomu ho navštívia aj ľudia, ktorí by do Nemecka pricestovať nemohli. Spoločne s Automechanikou sa na frankfurtskom výstavisku predstaví novo aj veľtrh logistiky a digitálnej infraštruktúry pod názvom Hypermotion.

Automechanika Frankfurt

Po všetky tri dni konania bude na veľtrhu prebiehať bohatý a obľúbený prednáškový program Automechanika Academy. Niekoľko vizionárskych prednášok vedených špičkovými odborníkmi sa zameria na najnovší vývoj v tematických okruhoch „Servis a mobilita zajtrajška“, „Elektromobilita“, „3D tlač“ a „Umývanie áut“. Jedným z hlavných bodov programu je aj Future Repair Shop 4.0 – výkladná skriňa inovácií, školiace stredisko a testovacie laboratórium pre autosalóny a autoopravovne, ktoré bude spoločne s Inštitútom pre automobilový priemysel na veľtrhu predstavovať technológie, procesy a obchodné modely budúcnosti.

Automechanika Academy

Plánuje sa tiež show zameraná na inovácie, priestor pre nadväzovanie kontaktov a produktové prezentácie. Celý sprievodný program je zameraný predovšetkým na najnovšie témy a trendy. „Ešte pred pandémiou COVID-19 bol v automobilovom priemysle vyvíjaný veľký tlak na zmenu, a to predovšetkým na zvýšenie investícií do digitalizácie, odolných a inteligentných dodávateľských reťazcov a ďalšieho rozvoja. Pandémia tieto tlaky ešte posilnila. Niektoré subjekty v automobilovom priemysle už na nové požiadavky reagovali novými obchodnými nápadmi, inovatívnymi konceptmi  a riešeniami. Už teraz sa teším na všetky skvelé prezentácie a diskusie v rámci Automechanika Academy, na ktorých sa návštevníci môžu zúčastniť buď priamo na veľtrhu, alebo on-line prostredníctvom live streamu,“ hovorí Olaf Mußhoff, riaditeľ veľtrhu Automechanika Frankfurt.

Na frankfurtskom výstavisku budú vystavovať okrem iného spoločnosti Schaeffler, Hunter, Liqui Moly GmbH, SATA, Mercedes-Benz Gebrauchtteile Center, Snap-on Equipment GmbH, Alfred Karcher Vertriebs GmbH, Otto Christ, WashTec GmbH, AVL DiTEST GmbH, Hengst a mnoho ďalších. Medzi firmami, ktoré sa budú zúčastňovať výhradne on-line, sa napríklad predstaví spoločnosť Continental.

Zaujímavou novinkou je veľtrh Hypermotion, ktorý sa bežne konal každoročne v novembri a tento rok prvýkrát spojí sily s Automechanikou. Stretnú sa tu používatelia a vývojári zameraní na problematiku mobility a logistiky so zástupcami trhu s náhradnými dielmi pre automobilový priemysel. Pre účastníkov oboch akcií tak vzniká cenná synergia, pretože automobilový priemysel je lídrom v oblasti mobility, zatiaľ čo logistika v tomto sektore tvorí významný podiel logistického priemyslu.

Viac informácií o veľtrhu nájdete na jeho webovej stránke, kde nájdete aj kompletný program prednášok a diskusií. Vstupenky si môžete zakúpiť tu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!