Test časopisu Auto Motor und Sport vyhodnotil pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ako „vynikajúce“

7 apríla 2022, 11:28

Nemecký časopis Auto Motor und Sport v svojom najnovšom teste letných pneumatík vyhodnotil nové pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ako „vynikajúce“ a vysoko ocenil ich všestranné úžitkové vlastnosti a úroveň bezpečnosti.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Eagle F1 Asymmetric 6 sa podrobili testu v rozmere 245/45R19 na skúšobnom vozidle Audi A6. Spolu s deviatimi konkurenčnými pneumatikami sa hodnotili na základe niekoľkých kritérií, okrem iného ovládateľnosti a brzdných vlastností na suchom aj mokrom povrchu, odolnosti proti akvaplaningu, valivého odporu a vonkajšej hlučnosti.

S priemerným skóre 9,0/10 ako jediné získali hodnotenie „überragend“ („vynikajúce“).

Testovací vodiči časopisu Auto Motor und Sport oceňovali na pneumatikách Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 „veľmi krátku brzdnú dráhu, vynikajúcu priľnavosť, vysokú stabilitu v zákrutách a športovú, ale nie namáhavú ovládateľnosť na suchom povrchu“. Súčasne usúdili, že sú aj „všeobecne bezpečné, dynamické a veľmi dobre ovládateľné na mokrom povrchu“.

V porovnaní s predchádzajúcou generáciou sú pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 doplnené o ďalšie nové technológie, ktoré zlepšujú ich výkonnosť za sucha, brzdné vlastnosti a ovládateľnosť na mokrom povrchu. Sú tak isto vhodnejšie pre elektromobily.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 boli na začiatku roku 2022 uvedené na trh v 28 rozmeroch. Ďalšie možnosti budú do predaja prichádzať postupne počas roka. Do roku 2023 budú k dispozícii v najmenej 65 rozmeroch od 17 do 22 palcov.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!