Pneumatiky Goodeyar pro vozidlá SUV sa umiestnili na najvyššej priečke testu nemeckého motoristického časopisu

20 apríla 2022, 11:48

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV boli vyhlásené za spoločného víťaza najnovšieho testu letných pneumatík nemeckého motoristického časopisu Auto Bild allrad (číslo 4/2022).

Nemecký časopis v svojom najnovšom teste letných pneumatík pre modely SUV otestoval na vozidle Volkswagen Tiguan desať rôznych pneumatík rozmeru 235/55R18. Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV boli po teste vyhlásené za jedného z jeho víťazov. Po minuloročnom víťazstve sa tak na prvom mieste tohto testu umiestnili už druhýkrát za sebou. Sú aj jedinými z iba dvoch testovaných pneumatík, ktorým časopis Auto Bild udelil hodnotenie „Vorbildlich“ (vzorné) a spoločné prvé miesto.

Testovací vodiči pneumatikám Goodyear EfficientGrip 2 SUV zapísali „veľmi dobré jazdné vlastnosti na všetkých typoch povrchu, harmonické ovládanie na mokrom aj suchom povrchu, krátku brzdnú dráhu na mokrom povrchu aj za sucha, vysoký jazdný komfort [a] nízky valivý odpor“. Ich komentáre potvrdzujú šírku kvalít pneumatík Goodyear EfficientGrip 2 SUV, ktoré získali vysoké hodnotenie vo všetkých 15 testovaných kritériách.

Testovací tím časopisu Auto Bild allrad skúmal úžitkové vlastnosti jednotlivých pneumatík na tráve, štrku, piesku, blate i kamenistom povrchu, ich odolnosť voči akvaplaningu, ovládateľnosť a brzdné vlastnosti na mokrej i suchej jazdnej dráhe, jazdný komfort a hodnotu valivého odporu. Taká široká škála kritérií zodpovedá vysokým nárokom vodičov terénnych SUV, ktorí sa pri jazde v praxi stretávajú s rôznymi podmienkami a typmi povrchu a od svojich pneumatík očakávajú, že si so všetkými spoľahlivo a dôveryhodne poradia.

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV zvíťazili už v minuloročnom teste letných pneumatík časopisu Auto Bild allrad, pri ktorom sa v rozmere 215/60R17 na vozidle Jeep Renegade stretli s deviatimi konkurenčnými výrobkami.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!