Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 vyhrali najnovšie testy letných pneumatik

25 apríla 2022, 12:36

Pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 zvíťazili v niekoľkých nedávnych testoch pneumatík, vrátane testu nemeckého časopisu Auto Bild, ktorý podrobil skúške desať najpredávanejších letných pneumatík s rozmerom 245/40R19 na testovacom vozidle BMW radu 5. Test časopisu Auto Bild vyniesol pneumatikám Eagle F1 Asymmetric 6 prestížne hodnotenie „vzorné“.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ocenění

Už v marci časopis Auto Motor und Sport označil pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 za „überragend“ (vynikajúce). Asymmetric 6, najnovší člen rodiny pneumatík Eagle F1 značky Goodyear, sú vysoko výkonné (UHP) pneumatiky určené pre športové a silné vozidlá všetkých veľkostí.

Švédsky denník Aftonbladet vyhlásil Eagle F1 Asymmetric 6 za spoločného víťaza svojho testu 17palcových letných pneumatík, ocenil pritom najmä ich „priľnavosť a jazdné vlastnosti za mokra aj na suchom povrchu“.

Tak isto britský web špecializujúci sa na testy pneumatík – Tyre Reviews – oznámil, že pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 sa v jeho najnovšom teste pneumatík UHP delili o víťazstvo aj v rovnako obľúbenom rozmere 225/45R174. Tyre Reviews vyzdvihli najmä „športovú dynamickú ovládateľnosť“ nových pneumatík Goodyear a ich všestranne dobré úžitkové vlastnosti na mokrom i suchom povrchu, rovnako ako ich nízku hlučnosť a nízky valivý odpor.

Testovací vodiči motoristického časopisu Auto Bild pochválili pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 za „vyvážené úžitkové vlastnosti na najvyššej úrovni, dobré rezervy pri akvaplaningu, krátku brzdnú dráhu, presné jazdné vlastnosti a nízky valivý odpor“.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 boli na začiatku roku 2022 uvedené na trh v 28 rozmeroch. Ďalšie predvedenia budú prichádzať do predaja postupne počas roka. Do roku 2023 budú k dispozícii v najmenej 65 rozmeroch od 17 do 22 palcov.

Pocta vývoju radu Eagle F1

V porovnaní s predchádzajúcou generáciou sú pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 doplnené o ďalšie nové technológie, ktoré zlepšujú ich výkonnosť na suchu, brzdné vlastnosti a ovládateľnosť na mokrom povrchu. Sú vhodnejšie aj pre elektromobily, aby do písmena naplnili obsah sloganu „Pripravené na všetko“.

Laurent Colantonio, regionálny technologický riaditeľ spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, k tomu povedal: „To, že si stále odnášajú víťazstvo z najnovších testov, je veľkou odmenou pre tímy, ktoré na vývoji pneumatík Eagle F1 Asymmetric 6 pracovali. V podobe najnovšieho člena rodiny Eagle F1 Asymmetric sme sa snažili vyvinúť pneumatiky, ktoré širokej škále vozidiel – od hot hatchov až po manažérske sedany – zabezpečia vynikajúce úžitkové vlastnosti na mokrom aj suchom povrchu a nízky valivý odpor a zároveň budú vhodné aj pre elektromobily. Vďaka zníženému valivému odporu a podstatne nižším emisiám hluku sme vytvorili fantastické nové pneumatiky, ktoré sú pripravené na novú etapu mobility.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!