Continental sa stal „Výrobcom pneumatík roka“ 2022

6 júna 2022, 15:03

Časopis o medzinárodnom obchode Tire Technology International (TTI) udelil spoločnosti Continental ocenenie „Výrobca pneumatík roka“. Ocenenia TTI za inovácie a vynikajúcu kvalitu sa považujú za najvýznamnejšie ocenenia v tomto odvetví a predstavujú uznanie najnovšieho vývoja a pokroku v oblasti technológie pneumatík z celého sveta. Tohtoročné výberové kritériá boli opäť zamerané na technologické inovácie na ďalšie zlepšenie bezpečnosti a udržateľnosti produktov. Udeľovanie ocenení posudzovala medzinárodná porota zložená z viac ako 20 novinárov a popredných odborníkov z odvetvia výroby pneumatík.

V roku 2022 je to tretíkrát za posledných osem rokov, čo spoločnosť Continental získala toto prestížne ocenenie „Tire Manufacturer of the Year“ – čím demonštruje svoje osobitné úsilie v oblasti špičkových technologických inovácií, ktorých stredobodom je bezpečnosť a udržateľnosť. Tento výrobca prémiových pneumatík nedávno zaviedol do výroby technológiu ContiRe.Tex, čím preukázal svoju inovačnú kapacitu.

Zavedenie tejto špeciálne vyvinutej technológie na dosiahnutie väčšej udržateľnosti do výrobnej praxe trvalo len pár mesiacov. Vďaka nej spoločnosť môže úplne nahradiť konvenčnú polyesterovú priadzu v kostre pneumatiky recyklovanou priadzou získanou z opätovne spracovaných PET fliaš. Technológia je oveľa efektívnejšia v porovnaní s inými štandardnými spôsobmi spracovania PET fliaš na kvalitnú polyesterovú priadzu. Fľaše, ktoré sa v tomto technologickom procese používajú, pochádzajú výlučne z regiónov, ktoré nemajú zavedený uzavretý recyklačný reťazec. Technológia ContiRe.Tex umožňuje spoločnosti Continental urobiť ďalší krok k tomu, aby sa stala najprogresívnejším výrobcom pneumatík z hľadiska environmentálnej a sociálnej zodpovednosti.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!