ZF Slovakia vyvíja systémy pre mobilitu novej generácie

11 júla 2022, 13:13

Dne 20. júna 2022 bola predstavená expozícia nie tak vzdialenej budúcnosti skupiny ZF. V rámci nej sa nachádzali produkty pre mobilitu novej generácie zahŕňajúce nielen elektrifikované prevodovky a e-osi pre osobné automobily, ale aj produkty ako e-bike. Autá od popredných výrobcov boli k dispozícií pre testovacie jazdy.

Trojdňová výstava v Trnave sa následne presunula do závodu ZF Levice.

Výstava je jedným z podujatí celosvetového formátu so zámerom prezentovať  stratégiu ZF a jej záväzku transformovať sa na významného dodávateľa riešení mobility novej generácie.

Stratégia „Mobilita novej generácie“

V súčasnosti je ZF svojimi riešeniami schopná adekvátne čeliť tomuto typu výziev, čo sa odráža aj v objeme sériovej výroby.

Mobilita novej generácie zahŕňa štyri kľúčové technologické oblasti spoločnosti: riadenie pohybu vozidla, integrovanú bezpečnosť, automatizovanú jazdu a elektrickú mobilitu. Existujúci rad produktov ZF pomáha zabezpečiť udržateľnosť životného prostredia znížením spotreby paliva, a teda aj emisií. Okrem toho ZF neustále napreduje v elektrifikácii vozidiel, ako aj v zvyšovaní účinnosti konvenčných prevodoviek.

Pri elektrifikácii hnacej sústavy osobných automobilov podporuje spoločnosť automobilový priemysel s flexibilnými riešeniami, ktoré zodpovedajú rôznym rýchlostiam medzinárodných trhov. Aktuálna objemová objednávka pre ZF Group zahŕňa nízko emisnú, čiastočne elektrifikovanú a čisto elektrickú technológiu pohonu, ako sú mierne a plug-in hybridné varianty štvrtej generácie 8-stupňovej prevodovky (8 HP) alebo výkonová elektronika a elektromotory pre čisto elektrické pohony.

Neustály rast a špičkové inovácie

Výskumný a vývojový tím v Trnave vyvíja ako súčasť Global ZF R&D produkty budúcnosti pre výrobcov originálnych komponentov po celom svete. Ide o technológie a produkty ako napríklad elektronické motory a elektronické nápravy. To všetko pomocou najmodernejšieho laboratória 3D tlače a softvéru založeného na umelej inteligencii.

Podľa Dr. Igora Kistera, vedúceho R&D Teamu, sa jeho tím v Trnave po novom zameriava na elektrické motory a ďalšie komponenty pre pohonné jednotky BEV budúcnosti. Túto transformáciu odštartoval spoločný výskumný projekt StuBA a Žilinskej univerzity v roku 2020. Vďaka podpore slovenskej výskumnej a vysokoškolskej komunity desiatky inžinierov v Trnave už zanietene vyvíjajú novú špičkovú technológiu a produkty pre OE zákazníkov po celom svete.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!