Motorservice ponúka riešenia pre elektromobilitu

27 októbra 2022, 14:08

S transformáciou mobility sa mení aj automobilový trh s náhradnými dielmi. Všednému pracovnému dňu v dielňach ešte dominujú bežné opravy. Podiel elektromobilov však prudko rastie. Spoločnosť Motorservice včas na tento vývoj zareagovala a patrične prispôsobila svoj program školení. Tiež svoje portfólio produktov už doplnila o množstvo komponentov pre elektromobily. .

Vhodné školenia

Díly Motorservice pro elektromobilyPri vozidlách na batériový pohon zaznamenali mnohé trhy EÚ minulý rok trojmiestne prírastky. Tento trend bude v nasledujúcich rokoch pravdepodobne pokračovať, čo dielne postaví pred nové výzvy s ohľadom na vzdelávanie, kvalifikáciu, náradie a vybavenie. Pre práce na elektromobile však pre zvýšené nebezpečenstvo úrazu platia osobitné predpisy. Bez patričnej dodatočnej kvalifikácie sú napríklad všetky práce na vysokonapäťových vozidlách v zásade zakázané. Motorservice preto zahrnul tému zaobchádzania s elektromobilmi do svojich súčasných školení. Tu sa majitelia a zamestnanci autoservisov, ako aj servisne a technicky orientovaní zamestnanci z predaja dozvedia okrem právnych aspektov aj to, ktoré bezpečnostné systémy sa používajú vo vozidle, ako sa dajú rozoznať a ktoré opatrenia treba v jednotlivom prípade prijať. Pre zvýšený potenciál nebezpečenstva je hlavným bodom školení vždy vlastná bezpečnosť. Keďže potreba školení je mimoriadne vysoká, Motorservice čoskoro rozšíri svoju ponuku školení na tému elektromobility. Patričné školenia sa aktuálne pripravujú. Už v roku 2023 potom doplnia program školení a budú sa zaoberať výhradne novou technológiou.

Nabídka Motorservice pro elektromobily

Prispôsobené portfólio produktov

Nové riešenie môže Motorservice ponúknuť už aj na strane produktov: prvé konštrukčné diely pre elektromobily sú dostupné na aftermarkete. Motorservice pritom ako dcérska spoločnosť technologického koncernu Rheinmetall profituje z ohromného know-how automobilového dodávateľa s množstvom inovácií v oblasti elektromobility. Koniec koncov, Motorservice ako predajná organizácia pre aktivity Rheinmetallu na aftermarkete odoberá veľkú časť svojej ponuky priamo z vlastného koncernu, do ktorého okrem iného patria dcérske spoločnosti Kolbenschmidt a Pierburg. Okrem elektrických vodných čerpadiel, elektrických riadiacich ventilov, elektrických čerpadiel chladiva a vákuových čerpadiel, ako aj magnetických ventilov sú v portfóliu pre elektromobily k dispozícii aj rôzne interiérové filtre.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!