Goodyear uvádí na trh zimní pneumatiky UltraGrip Performance 3

25 septembra 2023, 11:27

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh novú generáciu obľúbeného radu zimných pneumatík UltraGrip – UltraGrip Performance 3.

Goodyear UltraGrip Performance 3

Nové pneumatiky UltraGrip Performance 3 predstavujú zjednodušenie sortimentu zimných pneumatík značky, pretože vstupujú na trh ako nástupca dvoch rôznych modelov – pneumatík UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+. Do tohtoročného septembra bude v predaji už v ucelenom rade 94 variantov s rozmermi od 14 do 21 palcov, ktoré pokryjú požiadavky ešte širšej škály osobných automobilov, a to ako vozidiel so spaľovacími motormi, tak aj elektrických a hybridných vozidiel.

Vďaka radu inovatívnych prvkov Goodyear ďalej nastavuje latku, pokiaľ ide o úžitkové vlastnosti pneumatík. Nedávny test nezávislej nemeckej skúšobnej inštitúcie TÜV Süd potvrdil, že v porovnaní so štyrmi prémiovými pneumatikami konkurenčných značiek vychádzajú pneumatiky UltraGrip Performance 3 najlepšie v kategóriách ovládateľnosti na snehu a brzdných vlastnosti na mokrej aj suchej vozovke.

Základom nových zimných pneumatík Goodyear sú najnovšie technológie, ktoré ich užité vlastnosti pozdvihujú na novú úroveň.

Technológia Snow Protect prináša vyššiu hustotu priečnych drážok, a teda aj záberových hrán s cieľom čo najlepšej trakcie a priľnavosti. „Pazúry na sneh“ − dlhšie dezénové drážky na hrane ramena pneumatík – zase zlepšujú ich úžitkové vlastnosti pri jazde v mäkkom a hlbokom snehu.

Technológia Wet Braking+ optimalizuje jazdnú stopu oválneho tvaru a zabezpečuje lepší rozptyl vody. Voda je vďaka nej vytláčaná skôr do bokov než v priamom smere jazdy, čo znižuje riziko akvaplaningu a prispieva k vynikajúcim úžitkovým vlastnostiam pri jazde za mokra.

Inovatívne 3D priečne drážky v ramennej časti pneumatík zvyšujú ich tuhosť a zlepšujú úžitkové vlastnosti nových pneumatík na suchej vozovke.

Goodyear UltraGrip Performance 3

Vďaka špeciálnym charakteristikám pneumatík, ktoré zvyšujú ich účinnosť a znižujú hluk v interiéri, sú zimné pneumatiky UltraGrip Performance 3 pripravené aj na využitie na elektrické vozidlá. Ich valivý odpor je v celom rade nižší až o 3 % a hmotnosť až o 10 %. Aerodynamickejší tvar bočníc navyše obmedzuje turbulencie a zlepšuje prúdenie vzduchu.

Nový dezén potlačujúci hlučnosť znižuje pri použití pneumatík celého radu hluk v interiéri až o 36 % (až o 2 dBA). Goodyear pri ďalšom rozširovaní radu pridá aj technológiu SoundComfort, ktorá zníži hlučnosť dokonca až o 50 % (až o 4 dBA).

Extrémny krútiaci moment elektromobilov pneumatiky UltraGrip Performance 3 zvládajú vďaka inovatívnej zmesi behúňa odolnej voči opotrebovaniu. 3D priečne drážky dodávajú pneumatikám väčšiu stabilitu, aby mohli odolávať väčším silám, ktoré na nich pôsobia.

Pneumatiky UltraGrip Performance 3 sú vhodné pre najnovšie a najobľúbenejšie vozidlá na trhu, ako sú modely Alfa Romeo Giulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW radu 4 Gran Coupé, Cupra Formentor, Tesla Model S Plaid alebo Smart #1, Toyota Aygo X alebo Volvo C40/XC40.

Sonia Leneveu, riaditeľka marketingu osobných pneumatík Goodyear v Európe, uviedla: „Sme veľmi radi, že môžeme našim obchodným partnerom predviesť vynikajúce pneumatiky UltraGrip Performance 3, ktoré predstavujú vynikajúci produkt pre všetkých ich zákazníkov a zjednodušujú im portfólio ponúkaných produktov.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!