UltraContact NXT vyhrala Swiss Automotive Show Innovation Award 2023

5 októbra 2023, 12:16

„Ultra je viac.“ UltraContact NXT o tom dokázala presvedčiť porotu SAS Innovation Awards 2023. Doteraz najudržateľnejšia pneumatika z výroby Continental zvíťazila v kategórii „Trvalo udržateľný rozvoj/životné prostredie“ na šiestom švajčiarskom autosalóne, ktorý sa konal v závere augusta 2023.

UltraContact NXT

S až 65 percentami obnoviteľných, recyklovaných materiálov a materiálov s certifikáciou hmotnostnej bilancie kombinuje nová letná pneumatika pozoruhodne vysoký podiel trvalo udržateľných materiálov s maximálnou bezpečnosťou a výkonom. Všetky rozmery zároveň nesú najvyššie možné hodnotenie A v rámci štítku pneumatík EÚ z hľadiska valivého odporu, brzdenia za mokra a vonkajšieho hluku. Continental spustil výrobu pneumatiky v júli 2023.

Continental si stanovil veľmi ambiciózne ciele, pokiaľ ide o životné prostredie. Od produktového dizajnu pneumatík šetrných k životnému prostrediu, akou je UltraContact NXT, až po dôsledné znižovanie emisií v dodávateľskom reťazci,“ hovorí Daniel Freund, generálny riaditeľ spoločnosti Continental Suisse SA.

„Moje poďakovanie patrí nášmu ambicióznemu tímu a porote za uznanie našich dlhoročných inovácií v oblasti udržateľnosti,“ doplnil.

Do roku 2030 chce mať výrobca prémiových pneumatík vo svojich pneumatikách viac ako 40 percent obnoviteľného a recyklovaného obsahu, a stať sa tak najprogresívnejším výrobcom pneumatík. UltraContact NXT je dôležitým krokom k splneniu týchto ambicióznych cieľov udržateľnosti.

Ocenenia SAS Innovation Awards každoročne udeľuje Swiss Automotive Group na švajčiarskom autosalóne. Porota zložená zo skúsených odborníkov z automobilového priemyslu udeľuje ceny za najinovatívnejšie produkty, služby a technológie vystavovateľov veľtrhu v kategóriách „Produktivita“, „Bezpečnosť“ a „Trvalo udržateľný rozvoj/životné prostredie“.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!