Nové produktové rady VALVOLINE u Autotechny

18 júla 2016, 10:10

Značka mazív Valvoline oslavuje tento rok už 150 rokov existencie. V roku 1866 Dr. John Ellis sklamaný z neúspechu výskumu ropy pre medicínske použitie mení smer a zameria sa na výskum ropy ako suroviny pre mazivo pre parné stroje. Doposiaľ používané mazivá na živočíšnom základe sú postupne vytláčané novým ropným olejom. Zakladá spoločnosť Continuous Oil Refining Company, o 2 roky neskôr je premenovaná na Valvoline.

Aj v súvislosti s výročím spoločnosť Ashand naplánovala veľké zmeny v produktových radách motorových a prevodových olejov. Cieľom je sprehľadniť jednotlivé produktové rady, odlíšiť produkty s certifikáciou výrobcov automobilov  Synpower. Pri prevodových olejoch bolo cieľom odlíšiť oleje pre segment osobných automobilov a nákladných (HD).

Najdôležitejšia zmena je ukončenie výroby mazív pod obchodnou značkou Durablend. Produktová rada Durablend bola nahradené radou Synpower  a All Climate. V praxi to pre užívateľov znamená, že nové náhrady olejov Durablend môžu bez akýchkoľvek obáv aplikovať pri výmene alebo pri dopĺňaní hladiny v motoroch  na základe prevodových máp.

Synpower
Deklaruje OEM schválenia poprednými výrobcami automobilov. NAJVYŠŠIA ochrana motora vďaka použitým základovým olejom najvyššej kvality a aditív pre zabezpečenie mazania za akýchkoľvek prevádzkových podmienok. PRVOTRIEDNA čistota motora. Pokročilé čistiace aditíva odstraňujú usadeniny a kaly z motora. Dlhodobá VÝKONNOSŤ A STABILITA oleja vhodná aj pre dlhé výmenné intervaly. VÝHODA zníženej spotreby paliva. Prísady znižujúce trenie v kombinácii s nízkou viskozitou poskytujú maximálne výhody spotreby paliva. OPTIMALIZOVANÉ pre systém regulácie emisií so špecifikáciou ACEA C pre použitie so systémami na reguláciu emisií, ako sú DPF (filter pevných častíc) a trojcestný katalyzátor systémy (TWC).

All Climate
Motorové oleje sú určené pre širokú škálu osobných automobilov s benzínovými, dieselovými motormi alebo LPG motormi. Spĺňajú výkonnostné úrovne OEM. Vysoká ochrana proti opotrebeniu. Silný olejový film poskytuje ochranu v rôznych prevádzkových podmienkach. Udržuje motor v čistote tým, že chráni proti tvorbe kalov a  usadenín. Ochrana pri studených štartoch. Okamžité zaolejovanie motora olejom pri nízkych teplotách umožňuje ľahké studené štarty.

Max Life
Špeciálne vyvinutý olej s vlastnosťami, ktoré výrazne znižujú riziká štyroch hlavných príčin porúch motorov: netesnosť, usadeniny, trenie a kaly. ZNÍŽENIE ÚNIKOV OLEJA. Olej obsahuje MaxLife kondicionéry, ktoré pomáhajú zlepšiť elasticitu tesnení. Tým sa znižuje alebo dokonca zabraňuje úniku oleja. ZNÍŽENIE SPOTREBY OLEJA. Pokročilé prísady minimalizujú degradáciu a spaľovanie oleja. VYSOKÁ OCHRANA PRED USADENINAMI. Špeciálne čistiace aditíva pre odstraňovanie a ochranu pred tvorbou škodlivých usadenín, ktoré sú bežne prítomné v motoroch s vysokým počtom najazdených kilometrov. POKROČILÁ OCHRANA PRED OPOTREBENÍM. Vysoko kvalitné základové oleje v kombinácii s unikátnymi MaxLife aditívami poskytujú optimálne mazanie a pomáhajú k predĺžiť životnosť motora.

Porovnávacia tabuľka nových názvov mazív Valvoline TU.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!