Continental dosahuje tržby vyše 25,5 miliardy €

23 februára 2011, 0:00

Podobne ako v predchádzajúcich štvrťrokoch, bola spoločnosť Continental Corporation (ktorej súčasťou je aj spoločnosť Continental Matador Rubber Púchov) v 4. štvrťroku 2010 opätovne schopná dosahovať zisky od chvíle vzchopenia sa automobilového priemyslu.

"Na krídlach lepšieho biznisu než sa očakávalo v posledných troch mesiacoch roka, sme v roku 2010 dosiahli tržby viac ako 25,5 miliardy €. I napriek dodatočným medziročným režijným nákladom v Rubber Group vo výške približne 480 miliónov € z dôvodu, že ceny surovín dosiahli v roku 2010 rekordnú výšku, adjustovaný* EBIT margin korporácie za celý rok 2010 bude stanovený vo výške približne 9,5 percent," povedal na Severoamerickej medzinárodnej výstave automobilov v Detroite, USA, Dr. Elmar Degenhart, predseda výkonnej rady Conti, medzinárodného automobilového dodávateľa.

Zdôraznil, že adjustovaný* EBIT dívízie pohonných systémov (Powertrain division) bol nad bodom vyrovnania ako vo štvrtom kvartáli, tak aj po celý fiškálny rok. To znamená, že kľúčový intermediárny cieľ tejto divízie bol o dosiahnutý o rok skôr, ako sa plánovalo. S viac ako 20 miliónmi predaných jednotiek dosiahla divízia pneumatík pre osobné a ľahké nákladné vozidlá (Passenger and Light Truck Tires division) v roku 2010 nový rekord v predaji pneumatík. Korporácia oznámi konečné čísla za štvrtý štvrťrok, ako aj za fiškálny rok 2010 na výročnej finančnej tlačovej konferencií vo Frankfurte nad Mohanom, dňa 3. marca 2011.

Zdroj matador.sk.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!