Nové pneumatiky Goodyear pre pevné dampre

4 novembra 2016, 17:59

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh nový rad OTR (Off The Road) pneumatík s označením RM-4B +. Po úspešnom uvedení do predaja v Spojených štátoch je úplne nový rad pneumatík OTR zahŕňajúci aj niekoľko nových rozmerov, vrátane verzie 63 palcov, ktorú Goodyear predstavil len nedávno na veľtrhu MINExpo v Las Vegas, teraz k dispozícii aj zákazníkom v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. Rad zahŕňa päť rozmerov pre vozidlá prevádzkované v najnáročnejších podmienkach, pri jazde po skalnatom a kamenistom podklade, ale aj po tvrdom povrchu.

RM-4B+_24.00R35_view1_3-4 GY on top_LR.jpgPre pneumatiky radu RM-4B + Goodyear zvolil hĺbku dezénu na úrovni 170% a optimálnu tuhosť behúňa, ktorá zaručuje vynikajúcu charakteristiku opotrebovania. Inovatívna behúňová zmes s označením CycleMax zvyšuje odolnosť pneumatík voči prehriatiu. Vysokou odolnosťou proti nadbytočnému teplu sa vyznačuje aj tvar stredu behúňa, ktorý pneumatike prepožičiava dodatočnú trakciu pri pohybe do strán. Ďalšie technologické novinky zahŕňajú systém tvarových zámkov, ktorý zvyšuje stabilitu a skosené hlavné dezénové drážky, ktoré zaisťujú dostatočnú trakciu pri pohybe vpred aj do strán. Pre najťažšie prevádzkové podmienky sú obzvlášť dôležité mimoriadne silné bočnice, ktoré poskytujú vynikajúcu ochranu pred škodami spôsobenými trením alebo pred prerazením.

„Naše nové OTR pneumatiky RM-4B + OTR využívajú najnovšie technológie, či už ide o ich materiál, dizajn, konštrukciu alebo vlastnú výrobu. Vďaka tomu sú zárukou vysokej výkonnosti vo všetkých oblastiach, čo má pre našich zákazníkov prínos v podobe vysokého počtu prevádzkových hodín, a teda aj nižších hodinových nákladov,“ povedal Octavian Velcan, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre pneumatiky OTR v Európe, na Blízkom východe a v Afrike.

Ucelený rad OTR pneumatík Goodyear RM-4B+ pre pevné dampre sa predáva v nasledujúcich rozmeroch:

18.00R33 – NOVINKA

21.00R35 – NOVINKA

24.00R35 – NOVINKA

40.00R57

46/90R57

53/80R63 – NOVINKA

Bezdušové radiálne pneumatiky s rozmerom 18.00R33 s indexom *** ponúkajú maximálnu nosnosť až 12,15 tony. Pneumatiky 21.00R35, 24.00R35, 40.00R57 a 46 / 90R37 sú označené indexom ** a ich maximálna nosnosť sa pohybuje medzi 14,50 a 63,00 tony.

RM-4B+_24.00R35_view4_Side_LR.jpg

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Goodyear vyvíja OTR pneumatiky pre najväčší sklápač Volvo
Goodyear vyvíja OTR pneumatiky pre najväčší sklápač Volvo

Spoločnosť Goodyear vyvinula nové OTR (Off-The-Road) pneumatiky s označením TL-4A. Novinka s rozmerom 33.25R29 je určená špeciálne pre kĺbový damper Volvo A60H – vôbec najväčší sklápač z produkcie švédskeho výrobcu Volvo. Obe spoločnosti spolupracovali pri vývoji a výrobe OTR pneumatík určených špeciálne pre tento úplne nový kĺbový damper, ktorý bol skonštruovaný na základe zvyšujúceho sa […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!