Dunlop uvádza na trh TrailSmart Max

4 decembra 2017, 12:43

Nástupcom uznávaných pneumatík Dunlop TrailSmart sa v hlavných rozmeroch stávajú nové TrailSmart Max. Najnovšie pneumatiky značky Dunlop stavajú na vysoko hodnotenej priľnavosti predchádzajúceho radu za sucha i za mokra, ktorá jej vyniesla víťazstvo v teste odborného časopisu.

-	Nové technológie vychádzajúce z originálnej technológie TrailSmart ohodnotenej piatimi hviezdičkami
Dunlop TrailSmart Max

Kategória Trail je jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich segmentov motocyklového trhu. Výrobcovia ponúkajú stále nové motocykle vyššej úrovne, ktoré vyhľadávajú jazdci dobrodružnejšie povahy.

Pneumatiky TrailSmart uviedla spoločnosť Dunlop Europe prvýkrát na trh v roku 2015, kedy boli jedinými terénnymi pneumatikami, ktoré získali v teste spoločnosti MotoMag pri skúškach v prevádzke za sucha aj na mokrom povrchu všetkých päť hviezdičiek.

Značka Dunlop ani potom nezaspala na vavrínoch. Jej snaha vyvinúť pneumatiky, ktoré by vyhovovali potrebám nových modelov motocyklov, viedla spolu s tradičným dôrazom na vývoj nových technológií v záujme špičkových hodnôt v oblasti ovládateľnosti a kilometrového výkonu k zrodu úplne nových pneumatík – Dunlop TrailSmart Max.

 Technológie

Konštrukcia TrailSmart MaxKostra pneumatiky TrailSmart Max obsahuje vrstvenú viskózu, ktorá zlepšuje presnosť riadenia. V kombinácii s vyhlásenou konštrukciou súvislého bezšvového pásu (Jointless Belt – JLB) značky Dunlop umožňuje viskózová vrstva rýchlejšie zahriatie a oveľa pružnejšie správanie za rôznych teplôt a v rôznych podmienkach.

Prínosom takto vylepšenej konštrukcie je v kombinácii s novým predným profilom tiež výrazne vyššia životnosť. Interné testy ukázali, že nová predná pneumatika 120/70R19 vykazuje až o 64% dlhšiu životnosť ako pneumatiky predchádzajúcej generácie.

Konštrukcia pneumatík na zadné koleso teraz rovnako ťaží aj z výhod technológie Dunlop MT, čiže MultiTread compound technology. Výrobca optimalizoval zloženie zmesi tak, aby dosiahol vyššiu životnosť (o 15% vyšší kilometrový výkon v porovnaní s predchádzajúcou generáciou týchto pneumatík[1]) a súčasne lepšie správanie v zákrutách, a to predovšetkým v prípade novej generácie výkonnejších terénnych motocyklov.

Behúň pneumatík TrailSmart Max je vybavený dezénom xGT, čiže Cross Groove Tread. Tento charakteristický dezén tvorí nová zmes s vysokým obsahom siliky. To pomáha udržiavať päťhviezdičkové hodnotenie, ktoré si technológia TrailSmart vyslúžila za výkon na mokrom povrchu.

Významné je aj to, že sú pneumatiky TrailSmart Max dostupné vo všetkých rozmeroch, ktoré sú potrebné pre najnovšie modely na trhu. Napríklad pre kvapalinou chladené BMW R 1200 GS je to rozmer 120/70 R19 a 170/60 R17, zatiaľ čo pre vodou chladenú verzii je to 110/80 R19 a 150/70 R17.

Populárnym modelom z kategórie Adventure je Honda Africa Twin. Dunlop pri nových pneumatikách zoptimalizoval kombináciu 90 / 90-21 a 150/70 R18 tak, aby tomuto modelu takisto dokonale zodpovedali.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!