Goodyear uvádza na trh nové pneumatiky pre ľahké nákladné vozidlá so zvýšenou robustnosťou

17 apríla 2018, 12:24

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh nové pneumatiky KMAX S a KMAX D v rozmeroch 17.5 a 19.5 palca pre riadené i hnacie nápravy. Nové pneumatiky by mali uspokojiť dopyt zákazníkov po robustných a všestranných pneumatikách, výkonných za všetkých poveternostných podmienok a s nízkymi prevádzkovými nákladmi na prejdený kilometer.

Pneumatika KMAX D Boli vyvinuté, aby spĺňali ako požiadavky vozidiel s konvenčným vznetovým motorom, tak aj modelov s hybridným a elektrickým pohonom. Hlavným zadaním bol vysoký kilometrový výkon, ako ďalšie priority boli stanovené silná trakcia, precízna ovládateľnosť a dlhá životnosť pneumatík určených pre vozidlá prekonávajúce veľké vzdialenosti.

Nové pneumatiky KMAX S a KMAX D sa začínajú predávať postupne od apríla 2018. Nahradia pneumatiky Goodyear RHS II, respektíve RHD II (+), a vychádzajú z osvedčenej technológie KMAX v kombinácii s robustnou konštrukciou kostry. Medzi ich prednosti, ktoré pomáhajú znížiť prevádzkové náklady v porovnaní s predchádzajúcim radom, patrí vysoký kilometrový výkon pri akomkoľvek type dopravy, funkčná všestrannosť v širokom spektre služieb a odolnosť v nepriaznivých podmienkach. Dezény pneumatík pre riadené i hnané nápravy zodpovedajú súčasnej i budúcej známej legislatíve pre zimné pneumatiky. Upravená hodnota valivého odporu obmedzuje zbytočné prehrievanie pri prevádzke a znižuje spotrebu paliva.

KMAX S

Pneumatika KMAX SPneumatiky KMAX S pre riadenú nápravu majú v rozmeroch 245/70 R17.5 a 265/70 R17.5 robustný dezén so štyrmi rebrami, všetky ostatné veľkosti sú 5-rebrové. Vyznačujú sa najmä presným ovládaním vďaka vyššiemu pomeru netto-brutto a výstuhám medzi rebrami. Viacnásobne zakrivený pílovitý tvar ramenných dezénových drážok prispieva k robustnosti celej pneumatiky a trvalý agresívny design zaisťuje jej rovnomerné opotrebovávanie za všetkých prevádzkových podmienok počas celej doby jej životnosti. Dobré brzdné vlastnosti sa udržujú pri akomkoľvek stupni opotrebenia.

KMAX D

Smerový dezén behúňa pneumatík KMAX D na hnaciu nápravu zlepšuje trakciu vďaka optimalizovanému tvaru široko roztvoreného V. Otvorené dezénové drážky a hrany pomáhajú s trakciou na akomkoľvek povrchu a pomlčky v oblasti ramena zosilňujú rebrá a zvyšujú odolnosť voči roztrhnutiu pri vysokom krútiacom momente. Vyššia tuhosť zaisťujú výstupkami v osi behúňa, ktoré podporujú trakciu aj pri vyššom stupni opotrebenia. Agresívne dezén sa udržuje až do konca životnosti pneumatiky, čo zaisťuje jej vysoký kilometrový výkon, stabilnú ovládateľnosť a dobrú trakciu aj pri vysokom stupni opotrebenia.

Prémiová zmes behúňa pneumatík KMAX S i KMAX D je odolná voči oteru a zaisťuje dlhší kilometrový výkon, nižšie zahrievanie pri prevádzke a optimalizovanú hodnotu valivého odporu. Štruktúra pevných pásov v konštrukcii pneumatiky odoláva nárazom a poskytuje pohodlie a odolnosť. Robustné okraje pneumatík znášajú prepravu najrôznejších nákladov a vďaka svojej odolnosti sú pre užívateľov zárukou bezstarostnej prevádzky.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!