Nový rad MICHELIN X Multi. Odolné a úsporné pneumatiky pre regionálnu prepravu

7 mája 2018, 15:32

Michelin doplňuje rad pneumatík pre regionálnu prepravu a uvádza na trh pneumatiky X Multi a X Multi Energy, ktoré nahradzujú pneumatiku X Multiway 3D. Regionálni prepravcovia si teraz môžu vybrať zo širokej ponuky produktov so zameraním na nízku spotrebu paliva či dlhú kilometrovú životnosť.

Pneumatiky Michelin X Multi Energy Pneumatika Michelin X Multi ponúka o 20 % kilometrov viac, než pneumatika X Multiway 3D. Pneumatika X Multi Energy spotrebuje o 1,2 l paliva na 100 km menej než jej predchodca (podľa výpočtov nástroja VECTO).

Obe pneumatiky predstavujú ideálnu voľbu pre prepravcov v závislosti od typu ich činnosti (intenzita jazdy po diaľniciach či počet denných dodávok tovaru) a súvisiaceho zamerania na životnosť pneumatík alebo na spotrebu paliva.

Palivo predstavuje druhú najvyššiu položku v nákladoch prepravcov. Prekvapivo nízke percento prepravcov si však uvedomuje, že tretinu spotreby paliva pri súprave ťahača s návesom má na svedomí valivý odpor pneumatík. Zvyšná časť paliva sa spotrebuje na prekonanie odporu vzduchu a vnútorného mechanického trenia.

A práve úspora paliva robí z pneumatiky Michelin X Multi Energy lídra na trhu pneumatík pre regionálnu prepravu. Spotreba paliva na 100 km, vypočítaná s využitím simulátora VECTO, je pri tejto novej pneumatike o 1,2 litra nižšia, než je priemer pri troch prémiových konkurentoch. Za celé obdobie používania pneumatiky na nákladnej súprave sa tak ušetrí viac než 3.000 eur.

Pneumatiky Michelin X Multi Energy Také výnimočné výsledky dosahuje tento líder na trhu vďaka trom inovačným technológiám Michelin –Infinicoil, Regenion a Powercoil, ktoré sa využívajú pri pneumatikách na hnacie nápravy a na všetky pozície.

  • Infinicoil je oceľové lanko v dĺžke až 400 metrov po celom obvode pneumatiky, ktoré spevňuje stavbu pneumatiky a zvyšuje tak jej stabilitu, znižuje spotrebu paliva a predlžuje jej životnosť.
  • Regenion je technológia s3D dezénovými blokmi vytvorenými vulkanizáciou, ktorých drážky sa otvárajú spolu so vzrastajúcim opotrebovaním pneumatiky. Vďaka tomu dezén zaisťuje efektívny odvod vody z kontaktnej plochy, čiže i priľnavosť po celý čas používania pneumatiky.
  • Powercoil sú pevnejšie a ľahšie oceľové kordová vlákna novej generácie, ktoré znižujú hmotnosť pneumatiky, a pritom zvyšujú jej odolnosť a znižujú valivý odpor.

Pneumatiku Michelin X Multi Energy je možné prerezávať a protektorovať a označenie 3PMSF a M+S poukazuje na vynikajúcu priľnavosť pneumatiky za každého počasia. Michelin X Multi Energy, energeticky účinná pneumatika s nízkym valivým odporom, získala homologácie od všetkých kľúčových výrobcov nákladných vozidiel. Od začiatku apríla je pneumatika s rozmerom 315/70 R 22,5 na hnaciu nápravu a na všetky pozície dostupná na trhu s náhradnými pneumatikami.

Medzi prepravcami sa čoraz častejšie objavujú tendencie po ekologickejšej jazde. Aj Európska komisia pracuje na akčnom pláne zameranom na zníženie emisií CO2 v cestnej doprave. Jedným z plodov tejto práce je VECTO, simulátor na výpočet spotreby paliva a emisií CO2 nákladných vozidiel. Od 1. januára 2019 budú všetci výrobcovia nákladných vozidiel povinní uvádzať emisie CO2 namerané prostredníctvom nástroja VECTO pri všetkých nových nákladných vozidlách predávaných na európskom trhu.

Znamená to, že regionálni prepravcovia budú teraz môcť učiniť voľbu z hľadiska úspornosti paliva a nižších emisií CO2. To je mimoriadne dôležité pre majiteľov veľkých vozidlových parkov, pretože v dopyte po prepravných službách sa často objavuje požiadavka nízkych emisií skleníkových plynov.

 

 

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!