Goodyear podporuje druhý pokus o prekonanie svetového rekordu na ceste od mysu k mysu

11 septembra 2015, 8:39

Pneumatiky Goodyear-Wrangler HP All Weather a Rainer Zietlow v jednom týždni na ceste „Cape to Cape“ z Južnej Afriky do Nórska za kratší čas ako 10 dní.

Spoločnosť Goodyear sa stala partnerom nemeckého rekordéra Rainera Zietlowa pri jeho druhom pokuse o zdolanie svetového rekordu na ceste od mysu Agulhas v Južnej Afrike k mysu Nordkapp v Nórsku. Celú trasu dlhú 18 tisíc kilometrov chce zdolať za menej ako 10 dní. Na cestu sa vydá piatok 11. septembra. 

Už prvý pokus tohto tímu vlani na jeseň priniesol rekordný čas 21 dní a 10 hodín. Kvôli nešťastnej nehode, ktorú nespôsobil vlastnou chybou, však tím stratil 13 dní, kým mohol pokračovať v pokuse na rovnakých, nezničených pneumatikách.

Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela a Sam Roach, výkonný riaditeľ Volkswagen Racing UK, sa preto rozhodli, že v septembri tohto roka sa znova pokúsia o nový svetový rekord. Zietlow, mnohonásobný svetový rekordér v extrémnych prejazdoch kontinentov, vyrazí s tímom z mysu Agulhas smerom na viac ako 18 000 kilometrov vzdialený Nordkapp už zajtra, v piatok 11. septembra.   

Aby bol Volkswagen Touareg V6 TDI Rainera Zietlowa schopný prejsť tri kontinenty v rekordnom čase, bude osadený pneumatikami Goodyear Wrangler HP All Weather určenými pre vozidlá SUV a 4X4. Pneumatiky s výnimočnou technológiou SmartTRED dokážu odolávať extrémnym klimatickým podmienkam a zvládať i najrôznejší stav vozoviek behom cesty.  

Očakáva sa, že pokus o zdolanie svetového rekordu potrvá asi 10 dní a že Rainer Zietlow so svojím tímom Challenge4 prejde celkom 21 krajín: Juhoafrickú republiku, Zimbabwe, Zambiu, Tanzániu, Keňu, Etiópiu, Sudán, Egypt, Izrael, Jordánsko, Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko, Slovensko, Českú republiku, Nemecko, Dánsko, Švédsko, Fínsko a nakoniec Nórsko. Tím na európsky kontinent priletí z jordánskeho Ammánu.

Spoločnosť Goodyear poskytla Zietlowi a jeho tímu pre druhý rok pneumatiky Wrangler HP All Weather na základe ich skvelého výkonu vo  vlaňajšom pokuse. Pneumatiky, navrhnuté pre vozidlá SUV a 4X4, kombinujú spoľahlivú celoročnú výkonnosť na asfalte a na spevnených vozovkách so skvelými terénnymi schopnosťami. Pneumatiky sa vyznačujú výbornou priľnavosťou na mokrom povrchu a odolnosťou voči aquaplaningu a umožňujú tichú a pohodlnú jazdu, čo tímu pri ceste do Nórska zabezpečí potrebný pokoj.

„Pneumatiky Goodyear Wrangler HP All Weather sú skonštruované tak, aby dobre zvládali najmä premenlivé počasie a náročný terén, ktorým tím pri ceste od mysu k mysu čelil vlani,“ povedal Alexis Bortoluzzi, marketingový riaditeľ Goodyear EMEA. „Vďaka ich terénnym schopnostiam v kombinácii s pohodlnou jazdou sú ideálnymi pneumatikami pre 18 tisíc kilometrov dlhú jazdu za menej ako 10 dní. Sme si istí, že s týmito pneumatikami je tím pripravený dobre zvládnuť všetky výzvy, ktoré pred ním stoja.”

„Vlani nám Goodyear poskytol bezpečné a spoľahlivé pneumatiky, ktoré podali skvelý výkon. Keď som sa rozhodol pristúpiť k druhému pokusu o svetový rekord, okamžite som vedel, že chcem so spoločnosťou Goodyear opäť spolupracovať,“ povedal Rainer Zietlow. „Nielenže bola skvelým partnerom, ale čo je najdôležitejšie, jej pneumatiky nás bez problémov doviezli cez cieľovú pásku. Nepochybujem o tom, že nás dobre podporia aj v tomto roku pri našom ďalšom pokuse o svetový rekord.“

Vozidlo povezie celkove šesť pneumatík, štyri osadené a dve náhradné. Ďalšími partnermi výzvy Cape-to-Cape 2.0 sú Volkswagen Slovensko, Hewlett Packard, Intel, Glysantin®, HBM, 3M,  BORBET, IAV, Exide Technologies, Inmarsat a HELLA.

Ďalšie informácie
Pre ďalšie obrázky, videa, informácie a údaje o tejto výprave navštívte www.touareg-c2c2.com

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!