Dunlop predstavuje nové pneumatiky American Elite s technológiou Multitread

24 júna 2016, 16:32

Spoločnosť Dunlop uvádza na európsky trh nové pneumatiky American Elite™. Boli navrhnuté tak, aby ďalej zlepšili ovládateľnosť, kilometrový prebeh a pohodlie jazdcov cestovných strojov, napríklad motocyklov radu Harley Davidson® FL.

Prieskum spoločnosti Dunlop ukázal, že európski užívatelia cestovných motocyklov a cruiserov v americkom štýle volajú po vyššej priľnavosti pneumatík v zákrutách a lepšej ovládateľnosti, ale nechcú, aby sa to negatívne prejavilo na ich kilometrovom prebehu.

Dunlop, aby vyhovel týmto požiadavkám, skonštruoval nové pneumatiky American Elite s technológiou Multi-Tread™, ktorá kombinuje odolnú zmes v strede pneumatiky so špeciálnou novou zmesou zabezpečujúcou dobrú postrannú priľnavosť v oblasti ramena pneumatík na zadnom kolese.

Pneumatiky American Elite sú na trhu v deviatich rozmeroch na predné a v 13 rozmeroch na zadné koleso a môžu tak pokryť celý široký rad cestovných motocyklov z produkcie značiek, ako sú Harley Davidson, Victory a Indian.

Na prianie biele bočnice amerického štýlu
Majitelia cestovných strojov amerického strihu si môžu vybrať i štýl bočníc, ktorý sa k ich motorke hodí najlepšie. Niekoľko rozmerov je na trhu napríklad s celou bielou bočnicou alebo s bielym pruhom, ktorý motorke prepožičal klasický americký vzhľad.

Naša technológia MultiTread sa dočkala dobrého prijatia na európskom trhu terénnych a cestných pneumatík. Pneumatikám ako RoadSmart III pomohla nanovo nastaviť latku, pokiaľ ide o ich odolnosť a výkonnosť. Aplikácia podobnej technológie na pneumatiky pre modely typu custom, konkrétne americké motorky, prináša vyššiu odolnosť, väčší náklon, lepšiu stabilitu a priľnavosť na mokrom povrchu, neutrálnejšiu charakteristiku riadenia a lepšie pohodlie pre jazdca,” vysvetlil Andy Marfleet, marketingový manažér Dunlop Europe Moto. To sú dôvody, prečo Dunlop prešiel na technológiu MutliTread.

Pneumatiky Dunlop American Elite sú už v predaji u všetkých európskych dílerov Dunlop Motorcycle. 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!