V máji rástol počet registrácií nových áut

19 júna 2017, 16:41

V máji 2017 ZAP zaznamenal registrácie nových osobných automobilov s celkovým počtom 9.217 vozidiel , čo predstavuje oproti minulému roku nárast na úrovni 11,06%.

Registrácie malých úžitkových automobilov (kategória N1) dosiahli v máji 2017 počet 748 vozidiel, čo oproti rovnakému mesiacu minulého roka s počtom vozidiel 735 predstavuje nárast na úrovni 1,77 percent. Mimoriadnemu záujmu sa tešia elektrické batériové vozidlá (BEV) a PLUG-in hybridy (PHEV) na ktoré,  môže vlastník vozidla požiadať o podporu. Ku koncu mája sme zaregistrovali 225 žiadateľov o podporu.

Registrácie jednotlivých značiek automobilov na Slovensku v mesiaci máj 2017

Registrácie osobných vozidiel podľa typu paliva v mesiaci máj 2017

Kategória nákladných automobilov do 12 ton – poradie prvých troch značiek za máj 2017 s percentuálnym podielom na registráciách:
Registrácie v kategórii N2 zaznamenali v máji  2017 úroveň 38 vozidiel, čo predstavuje oproti vlaňajšku (máj 2016 – 44 vozidiel) pokles  o 13,64 %.

Kategória nákladných automobilov nad 12 ton – poradie prvých troch značiek v apríli 2017 s percentuálnym podielom na registráciách:
Registrácie v kategórii N3 zaznamenali k rovnakému mesiacu minulého roka mesiaca máj  2016 (354 vozidiel) čo znamená rovnaký počet  registrovaných vozidiel ako v roku 2017.

V kategóriách autobusov M2 a M3 sa v máji 2017 registrovalo 30  autobusov, v porovnaní s májom  2016 (49 autobusov) to predstavuje pokles 37,50 percent.

Viac informácií sa dočítate v detailnej štatistike registrovaných vozidiel za mesiac máj 2017.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Potrebujeme deti nadchnúť pre štúdium technických odborov
Potrebujeme deti nadchnúť pre štúdium technických odborov

Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky (ZAP SR), automobilky Volkswagen Slovakia, PSA Groupe Slovakia a Kia Motors Slovakia spolu so Strojníckou fakultou STU v Bratislave, Materiálovotechnologickou fakultou STU v Trnave a Žilinskou univerzitou v Žiline spúšťajú druhý ročník projektu Automobilovej JUNIOR akadémie – AJA 2017. Ambíciou projektu je priblížiť hravou formou mladým ľuďom štúdium technických odborov a otvoriť verejnú […]

ZAP eviduje štatistiku registrácii vozidiel 04/2017
ZAP eviduje štatistiku registrácii vozidiel 04/2017

V apríli 2017 ZAP zaznamenal registrácie nových osobných automobilov s celkovým počtom 7.272 vozidiel, čo predstavuje oproti minulému roku mierny pokles na úrovni 0,08%.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Adik, 21 júna 2017, 10:47 3 0

Viete čo je zaujímavé? Česká Medea Research zverejňuje štatistiky predajnosti áut v ČR o 3 týždne skôr ako ZAP, konkrétne za máj to bolo 2.6., a to spracúvajú 3x viac údajov, keďže mesačne sa predá u susedov cca 30 tisíc nových áut. Ide o detailné porovnanie podľa jednotlivých kategórií, značiek a modelov, dokonca očistené o reexporty. Neviem či je problém na strane importérov, ktorí poskytujú čísla alebo je to salámizmus na strane spracovateľa štatistík, každopádne by som privítal skoršie analýzy dát.

Odpoveď