Ako rýchlo a efektívne odstrániť problémy s palivovým systémom

2 decembra 2019, 18:35

Súčasné automobily využívajú čoraz komplexnejšie a presnejšie palivové systémy. Spoľahlivé dávkovanie a optimálne spaľovanie paliva je zaručené len za predpokladu bezchybné funkčnosti jednotlivých komponentov. V spolupráci s firmou MS Motorservice prinášame niekoľko tipov na vyriešenie závad na palivovom systéme.

Palivová čerpadla Pierburg

Nie je nutné vždy meniť celý komplet

Napríklad pri výpadku modulu na čerpanie paliva je častou príčinou samotné palivové čerpadlo. Namontované diely ako snímače stavu naplnenia, prírubové kryty alebo tlmiaca nádrž väčšinou nie sú ovplyvnené. Spoločnosť Motorservice preto ponúka celý rad náhradných čerpadiel, pri ktorých sa nemusí vymieňať celý modul na čerpanie paliva – stačí vymeniť len palivové čerpadlo. V podobe príslušného montážneho nástroja (č. položky: 120000514004) pre tieto palivové čerpadlá spoločnosť zároveň poskytuje vhodnú pomôcku pre bezpečnú a rýchlu opravu.

montážní nástroj Pierburg 120000514004

Užitočné špeciálne nástroje

Príčiny porúch sústavy na prívod paliva však môžu byť rôzne. Odborníci preto odporúčajú najprv skontrolovať tlak a prietok paliva. Špeciálne na tento účel spoločnosť Motorservice zostavila testovací kufrík (č. položky: 120000314900), ktorý umožňuje meranie prietokového objemu – bez nutnosti demontáže palivového čerpadla. Upchatý palivový filter, sito palivového filtra alebo vedenia, poškodené regulátory tlaku paliva, čerpadlá a spätné ventily, netesné palivové intaktné moduly či iné mnoho iných problémov – kufrík na testovanie tlaku paliva zjednodušuje dielni skúšobný proces. Ak sa na palivových vedeniach nachádzajú poškodenia, spoločnosť ako odborník na náhradné diely aj v tomto prípade ponúka vhodnú opravárenskú súpravu (č. položky: 120000214900) s najmodernejšími prípojkami pre palivové filtre, pripájacími hrdlami nádrží, palivovými čerpadlami či kusmi potrubí a potrubnými spojkami vrátane balíkov na dopĺňanie.

zkušební kufr Pierburg 120000314900

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!