AAA AUTO: Slovenský trh jazdených áut zaznamenal v januári výrazné oživenie

10 februára 2016, 11:44

Kým v decembri 2015 mali záujemcovia možnosť výberu z ponuky celkového počtu 49 tisíc jazdených vozidiel na Slovenskom trhu, v januári tohto roka to bolo až o 21 tisíc vozidiel viac. Priemerná cena jazdeného vozidla v januári vzrástla pritom o viac ako 1.000 €.

Počet jazdených automobilov sa v posledných mesiacoch citeľne zvyšuje. Pokiaľ november ponúkal 41.137 vozidiel, december zaznamenal nárast na 49 tisíc a v januári si motoristi mohli vyberať z viac ako 60 tisíc inzerátov. Podľa kontinuálneho sledovania trhu v roku 2015, ktoré analyzovala spoločnosť AAA AUTO vyplynulo, že doprajú ojazdené vozidlo za 12.650 € s približne 148.173 kilometrami na odometri.

"Tento trvalý narastá si možno vysvetliť oživením trhu jazdených vozidiel, ktoré nadväzujú na minuloročné zvýšenie predajov nových áut," uvádza generálna riaditeľka AAA AUTO, Karolína Topolová. Najviac jazdených vozidiel prekvapivo neponúkalo hlavné mesto. V počte inzerátov prekvapivo viedol Trenčiansky kraj s realitný 8.949 vozidiel. Najnižší počet ponúkal Prešovský kraj a to 3.417 automobilov. Oproti priemer minulého roka sa v januári dokonca znížil priemerný vek ojazdeného vozidla z 9,3 na 8,6 roka.

Medzi najviac inzerované značky ojazdených vozidiel patrila v minulom mesiaci tradične Škoda, nasledovaná VW.

Ponuku jazdených vozidiel kontinuálne mapuje 30 analytikov výkupného oddelenia AAA AUTO, ktorí denne aktualizujú cenovú mapu ojazdených vozidiel v celom regióne strednej Európy. Sledujú inzeráty na autoserveroch, v tlačených médiách a webové ponuky autobazárov. AAA AUTO tiež prostredníctvom call centra, emailov a kontaktných formulárov analyzuje mesačne až 15 tisíc priamych ponúk vozidiel, z ktorých približne 5 tisíc nakoniec aj vykúpi.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!