Iveco uvádza na trh novinku v podobe hlasového spoločníka vodiča nákladného vozidla

8 decembra 2020, 11:56

Iveco, celosvetový výrobca ľahkých, stredných a ťažkých úžitkových vozidiel a autobusov, sa stáva v Európe špičkou v trende aplikácie technológií automatizovanej výučby a využívania bezserverových nástrojov a produktu Amazon Alexa od firmy AWS na obohatenie jazdných zážitkov vodiča.

Kabina Iveco

Nová inovatívna hlasová služba umožňuje vodičom Iveco riadiť svojím hlasom proces plánovania trasy, kontrolovať údržbu a prevádzkový stav vozidla a vyžadovať si tipy aj rady pre riadenie. Hlasovou službou možno tiež ovládať kontrolné prvky kabíny, čo zvyšuje bezpečnosť premávky, pretože vodiči sa tak môžu sústrediť výhradne na jazdu. Systém im takisto uľahčuje zostať v spojení s ostatnými vodičmi vozidiel Iveco.

Nová hlasová služba navrhnutá tímom Iveco Digital s podporou expertov AWS Professional Services je zostavená na základe metodiky Amazon Working Backward Innovation zakomponovanej v produkte AWS Digital Innovation Program a využíva strojovo výučbové, hlasové, bezpečnostné a bezserverové technológie AWS.

„Zavedenie novinky v podobe hlasovej služby, ktorá stanovuje nový štandard v celom automobilovom priemysle, je pre nás naozaj potešujúce,“ vyhlásil Fabrizio Conicella, riaditeľ pre digitalizáciu komerčných a špeciálnych vozidiel spoločnosti Iveco. „Využitím širokého spektra portfólia AWS dokázala značka Iveco inovovať a zaviesť v rekordnom čase novú službu, ktorá zásadne mení spôsob, akým môžu vodiči komunikovať s našimi vozidlami aj ostatnými vodičmi pod našou firemnou značkou. Nová hlasová služba od spoločnosti Iveco podporuje budúcu digitálnu stratégiu firmy, pretože sa snaží ponúknuť vodičom celkom nový spôsob interaktívneho plnenia pracovných úloh pri súčasnom zvýšení úrovne bezpečnosti a pohodlia.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!