Continental vstupuje do segmentu plnogumových kolies pre priemyslové vozidlá s troma značkami

1 júla 2021, 11:35

Priemyselné vozidlá sú pri svojom každodennom používaní vystavené rôznym výzvam: odlišným povrchom, dobe používania, nosnosti a ďalším faktorom ako sú zatáčanie, dojazdová vzdialenosť a rôznorodé teplotné požiadavky. Pri príležitosti osláv svojho 150. výročia založenia reaguje Divízia Continental Commercial Specialty Tires na špecifické potreby zákazníkov a mení pozíciu niektorých svojich produktov v segmente priemyselných pneumatík.

Continental značky

V stratégii rozvoja troch značiek ponúka Continental portfólio robustných plnogumových kolies na mieru pod značkami Continental, General Tire a Barum – pre rôzne priemyselné aplikácie a pre rôzne požiadavky zákazníkov. Široká škála prémiových priemyselných kolies Continental, portfólio kolies pre prevádzku strednej intenzity pod značkou General Tire a kolesá pre použitie s nízkou intenzitou značky Barum, poskytujú ideálne riešenie plnogumových kolies pre rôzne segmenty zákazníkov.

Plnogumové kolesá Continental sú ideálne pre náročné aplikácie s vysokou intenzitou premávky. Všade tam, kde je vyžadovaný vysoký motohodinový nájazd v kombinácii s odolnosťou. Plnogumové kolesá a bandáže sú extrémne stabilné a zaisťujú nízky valivý odpor vďaka zmesi Continental Plus. Nižšie zahrievanie kolesa vedie k zvýšeniu energetickej účinnosti a spoľahlivému výkonu v najnáročnejších aplikáciách 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Plnogumové kolesá sú ideálne pre vysokozdvižné vozíky a ďalšiu manipulačnú techniku používanú vo výrobe, skladoch, najrôznejších logistických aplikáciách alebo napríklad aj na letiskách.

Výrobné a priemyselné závody, kde je veľmi dôležité čisté pracovné prostredie, napríklad v potravinárskom alebo farmaceutickom priemysle, oceňujú nešpiniaci variant týchto kolies, ktoré na podlahách nezanechávajú čierne stopy.

Continental pneumatikaV roku 2021 spoločnosť Continental uvádza na trh tri nové produkty General Tire pre vysokozdvižné vozíky, priemyselné prívesy a ďalšie typy manipulačnej techniky.

General Tire Lifter je plnogumové koleso pre vnútorné a vonkajšie logistické aplikácie so silným zameraním na odolnosť a robustnosť. Je ideálny pre použitie strednej intenzity. General Tire Lifter sa používa predovšetkým v jedno až dvojzmenných prevádzkach, kde je koleso zárukou toho, že sa práca odvedie bez prestojov.

Bandáž General Tire Smooth bola vyvinutá predovšetkým pre vnútorné aplikácie, kde jej hladký profil zaisťuje komfort pri odvaľovaní kolies a trakciu na tvrdých, rovných vnútorných povrchoch. General Tire Trac s drážkami dezénu je určený pre aplikácie, kde je potreba dobrý záber, napríklad na rampách a pri vonkajšom použití, kde je podklad vystavený vonkajším vplyvom, a teda aj riziku mokrých klzkých povrchov.

General Tire Lifter a Smooth sú k dispozícii aj v „nešpiniacej verzii“, konkrétne pre použitie v priemyselných prostrediach, kde by pneumatika nemala zanechať čierne stopy.

Continental a General Tire dopĺňa nová rada plnogumových kolies Barum Industry, ktoré sú vhodné najmä pre aplikácie s kratšími prevádzkovými cyklami. Kolesá Barum boli špeciálne navrhnuté pre jednozmennú alebo menej náročnú prevádzku. Pre tieto aplikácie bude Barum Industry poskytovať požadovaný výkon, bez toho, aby sklamal užívateľa.

Celosvetová premiéra novej Barum Industry bude v priebehu roka 2022.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!