Nové pneumatiky Conti EcoPlus

4 augusta 2021, 14:57

Continental pripravil pre prevádzkovateľov vozových parkov pneumatiku optimalizovanú pre nákladné automobily. Ide o najnovší prírastok do rodiny pneumatík Conti EcoPlus.

Pneumatiky Continental Conti EcoPlus

Tieto pneumatiky sú určené pre dopravu na veľké vzdialenosti. Získali vynikajúce hodnotenie zásluhou výrazne nižšieho valivého odporu, o ktorý sa zaslúžila najmä inovovaná gumová zmes. Vďaka tomu sa tieto prémiovej pneumatiky podieľajú na znížení nákladov na vozový park a súčasne tiež emisií CO2 – a to bez negatívneho vplyvu na kilometrový výkon a životnosť plášťa.

Vývojári pneumatík zo spoločnosti Continental sa sústredili na dve hlavné veci: novú zmes, ktorú optimalizovali pre dopravu na veľké vzdialenosti, a zdokonalený proces výroby, ktorý pomáha zlepšiť valivý odpor a kilometrový výkon. Pneumatiky Conti EcoPlus HS3 + a Conti EcoPlus HD3 + určené pre riadenú a hnanú os budú dostupné od júla tohto roku v rozmere 315/70.

Ďalšie rozmery potom budú postupne doplňované od októbra 2021. Pneumatiky Conti EcoPlus HT3 + pre návesovú nápravu budú predstavené budúci rok.

Pneumatika Conti EcoPlus HS3 + pre riadenú nápravu určená pre dopravu na veľké vzdialenosti má oproti predchádzajúcej generácii o 7% nižší valivý odpor. Tento výsledok bol dosiahnutý použitím inovatívnej zmesi behúňa a bočnice a optimalizovanej zmesi. Zvolená kombinácia je tiež zárukou vynikajúcej palivovej účinnosti.

„Novinka v našej produktovej rade ponúka vyššiu trvanlivosť, robustnosť a kilometrový výkon,“ vysvetľuje Hinnerk Kaiser, vedúci vývoja pneumatík v spoločnosti Continental.

Pneumatika Conti EcoPlus HD3 + pre hnanú nápravu zaujme svojím valivým odporom, ktorý je o 12% nižší ako u predchádzajúcej generácie. Svoj podiel na tomto výraznom zlepšení má tiež inovatívna zmes behúňa a bočnice. Špeciálna technológia potom znižuje deformáciu v oblasti bočnice a pätky, čím ešte výraznejšie klesá valivý odpor.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!