CompactMaster EM: Continental uvádza novú pneumatiku pre nakladače a manipulátory

27 októbra 2021, 14:57

Spoločnosť Continental uviedla na trh pneumatiku CompactMaster EM – novú pneumatiku pre teleskopické manipulátory a kompaktné nakladače.

CompactMaster EM pneumatika od Continental

Tomáš Jurtík, Key Account manažér zodpovedný za predaj poľnohospodárskych pneumatík v Čechách a na Slovensku, povedal: „CompactMaster EM je špeciálne navrhnutá tak, aby pomáhala vodičom zvládať náročné a drsné podmienky. Pneumatika je vybavená novou technológiou – špeciálnou behúňovou vrstvou v ramennej oblasti, tzv. korytnačím štítom (technológia Turtle shield) a oceľovým nárazníkom z točitých lán. Masívny dezén a flexibilnejšia konštrukcia nárazníka z oceľového kordu pomáha predchádzať prierazom, poškodeniam dezénu a zároveň ponúka väčšiu stabilitu stroja“.

Technológia Korytnačieho štítu (Turtle Shield) a točitých lán (Twisted Steel)

Teleskopické nakladače a manipulátory často vykonávajú zákruty na mieste na tvrdom povrchu, čo zvyšuje bočný tlak na pneumatiku.

„Nová konštrukcia z točitého oceľového kordu zaisťuje vysokú tuhosť plášťa v bočnom smere a spolu so zosilnenou ramennou oblasťou chráni pneumatiku pred typickým poškodením ako sú rezy či prepichnutia spôsobené cudzím predmetom,“ povedal Tomáš Jurtík.

“Behúň obsahuje väčšie množstvo materiálu s industriálne štruktúrovaným dezénom, ktorý ponúkne dlhšiu životnosť a ľahšie prejazdy zákrut alebo istejšiu manipuláciu na mieste. CompactMaster EM bola navrhnutá naším výskumným a vývojovým tímom pričom výroba prebieha v našom najmodernejšom výrobnom závode v portugalskom Lousade.“

Pneumatika CompactMaster EM je ideálna pre vozidlá, ktoré pracujú na spevnených plochách, asfalte, piesku a štrku, či už v poľnohospodárstve alebo v stavebníctve. Nový dezén bol navrhnutý tak, aby odolal bočným silám pri zatáčaní a bol odolnejší voči prierazu od cudzích predmetov. Je tiež schopný pracovať pri rýchlostiach až do 50 kilometrov za hodinu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!