Zmena u tímu Schwabentruck závodícího na vozidlách Iveco na Európskom pohári ťahačov

5 mája 2016, 14:06

Tím Schwabentruck pretekajúci na vozidlách Iveco na Európskom pohári ťahačov FIA 2016 bude používať značku „OK Trucks“ vo svojich nových farbách – táto značka odkazuje na predaj a marketing jazdených vozidiel certifikovaných spoločnosťou Iveco.

Spoločnosť Iveco poskytuje podporu a sponzoring tímu Schwabentruck aj na tohtoročnom Európskom pohári ťahačov FIA s dvoma pretekárskymi ťahačmi Stralis. Značka Iveco sa okrem toho chystá podpísať s tímom dvojročnú zmluvu na sezónu 2016/2017 ako jeho hlavný sponzor.

Nemecký pretekár Gerd Korber, trojnásobný víťaz Európskeho pohára ťahačov (1996, 2001 a 2003), a jeho tímový kolega Markus Altenstrasser budú sedieť za volantom pretekársky upraveného ťahača Stralis 440 E 56 s impozantným výkonom 1.150 konských síl, hmotnosťou 5,5 tony a motorom Iveco Cursor 13. Tieto ťahače sú špeciálne upravené tak, aby dosahovali maximálnu rýchlosť 160 km/hod.

Pre Gerba Korbera bol pre prebiehajúcu sezónu vyrobený nový Stralis, ktorý sa vyznačuje najnovšími technickými výdobytkami a aerodynamickými prvkami. Všetky tieto novinky dokonale dopĺňa nový vzhľad od tímu Iveco Style Team s obzvlášť príťažlivým estetickým dizajnom.

V rámci prípravy na májové prvé kolo na okruhu Red Bull Ring v Rakúsku sa pretekárske ťahače tímu podrobujú intenzívnemu skúšobnému programu na mosteckom okruhu v Českej republike a na skúšobnej dráhe Magirus v nemeckom meste Ulm – sídle konštrukčného strediska pre vývoj ťažkých nákladných vozidiel Iveco.

Európsky pohár ťahačov FIA 2016

Záverečnými pretekmi sezóny bude 24-hodinový závod, ktorý sa bude konať na preslávenom okruhu v Le Mans vo Francúzsku.

Značka Iveco sa nezúčastní len pretekov na trati, ale bude mať aj silné zastúpenie v paddocku s výstavou produktov, predajňou tovaru a priestormi na pohostenie.

Pierre Lahutte, prezident značky Iveco, povedal: „Sme hrdí na naše pretrvávajúce silné puto s tímom Schwabentruck. Pre značku Iveco to predstavuje obrovskú príležitosť predviesť kvalitu, trvanlivosť a výkonnosť našich ťahačov a nadviazať kontakt s fanúšikmi značky z celej Európy.“

Podporu tímu Schwabentruck poskytuje aj značka „OK TRUCKS“, ktorá odkazuje na predaj a marketing jazdených vozidiel certifikovaných spoločnosťou Iveco.

Nová webová lokalita, oktrucks.com, bola spustená s cieľom ponúkať vozidlá všetkých značiek a orientuje sa na zákazníkov, ktorí majú záujem o kúpu jazdených vozidiel – bezpečných, spoľahlivých, so zárukou a certifikovaných spoločnosťou Iveco.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!