Neprehliadnuteľné svetlo pre jazdu v jednej stope

29 apríla 2015, 10:58

Nové zdokonalené žiarovky OSRAM Night Racer Plus, špeciálne navrhnuté pre motocykle, zaručujú okrem vysokej výkonnosti aj extrémnu odolnosť a spoľahlivosť. Vďaka technológii s vysokou odolnosťou proti vibráciám v spojení so špeciálnym kompaktným vláknom a novou zmesou inertného plynu sa táto žiarovka vyrovná aj s najnáročnejšími požiadavkami. Žiarovka produkuje o 90% viac svetla na ceste a svetelný lúč je predĺžený až o 35 metrov, čo zabezpečí zvýšenú bezpečnosť a viditeľnosť motocyklistu.

Pre vodičov motocyklov je optimálne osvetlenie vozovky nesmierne dôležité. Výmole, znečistenie či prekážky na ceste, ktoré sú z pohľadu vodičov áut zanedbateľné, môžu byť pre motocyklistov naopak veľmi nebezpečné, ak ich nezaregistrujú dostatočne včas. Čím skôr vodič zbadá prekážku na ceste, tým skôr môže reagovať. Kvalitné osvetlenie motocykla je však dôležité nielen pre samotný motocykel, ale aj pre ostatných účastníkov premávky, ktorí ich tak ľahšie spozorujú najmä počas dňa. Tento prídavný reakčný čas môže v niektorých situáciách aj zachrániť životy.

VIAC SVETLA PRE VÄČŠIU BEZPEČNOSŤ
Žiarovka Night Racer Plus produkuje o 90% viac svetla na ceste a až o 35 metrov dlhší svetelný lúč, aby čo najlepšie osvetlila vozovku. Svetlo, ktoré produkuje, je o 10% belšie, čím sa znižuje namáhanie očí a zvyšuje sa pohodlie jazdy. Okrem toho svetlá farba zlepšuje vnímanie kontrastov, čím napríklad uľahčuje viditeľnosť špinavých cestných značení.

SPOĽAHLIVÉ AJ V EXTRÉMNYCH PODMIENKACH
Žiarovky Night Racer Plus sú vybavené technológiou s vysokou odolnosťou proti vibráciám, aby zvládali aj tie najextrémnejšie podmienky. Spoľahlivosť tejto halogénovej žiarovky overil rozsiahly rad testov vykonaný v spolupráci s uznávanými akademickými inštitúciami.

PRILBA NAMIESTO OBALU
Žiarovka Night Racer Plus sa predáva v kompaktnom balení tvaru motocyklistickej prilby, ktoré slúži ako štýlový odkladací priestor na náhradné žiarovky. Prilba je navyše ozdobená značkou Schuberth, jedného z popredných výrobcov heliem, čo len dokazuje, že žiarovky Night Racer Plus sú pripravené presne na mieru práve motocyklistom. Dizajn tohto balenia bol ocenený aj v najvýznamnejšej svetovej dizajnérskej súťaži red dot design.

 

TEN NAJLEPŠÍ ROZHĽAD TERAZ AJ PRE SKÚTRE

Overená žiarovka OSRAM HS1 Silverstar je teraz k dispozícii aj pre motorové skútre. Tieto žiarovky produkujú o 50% viac svetla na ceste pred vozidlom a svetelný lúč až o 20 metrov dlhší, než majú konvenčné svietidlá, čím zaistia zvýšenú bezpečnosť aj v neprehľadných situáciách. Halogénové žiarovky OSRAM Silverstar sú špeciálne prispôsobené pre hlavné a tlmené svetlá motorových skútrov. Prinášajú vodičom lepší prehľad a zvýšenú bezpečnosť.  Svetelný lúč totiž osvetlí vozovku až do 50-75 metrov pred vozidlom, čo je v porovnaní s bežnými žiarovkami o 20 metrov viac. V závislosti od typu svetlometu to znamená, že vrhajú na cestu až o 50% viac svetla než konvenčné žiarovky. Vďaka zvýšenej viditeľnosti sa skracuje reakčný čas, čo umožňuje vodičom veľmi rýchlo identifikovať výmole, zvieratá a iné prekážky. Silverstar umožňuje ostatným účastníkom premávky lepšie a rýchlejšie vidieť skútre poskytujúce oveľa menej ochrany než autá.

 

EFEKTÍVNY VÝKON A VZHĽAD
Dizajn HS1 Silverstar s charakteristickým strieborným vrchlíkom žiarovky ideálne zapadne do moderných svetlometov s priezračným sklom. Navyše, strieborný vrchlík si zachováva lesk počas celej prevádzkovej životnosti, čím dodáva skútru elegantný vzhľad.

Viac informácií nájdete na www.osram.sk.

Materiál poskytla firma AUTOTECHNA

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!