Bosch hodlá získať podiel u odborníkov na rozšírenú realitu Reflekt GmbH

28 decembra 2015, 9:23

V posledných dvoch rokoch Bosch úzko spolupracuje s firmou Reflekt GmbH na vývoji aplikácie Rozšírenej reality (RR) pre výrobu, služby, školenia a marketingové aplikácie. Bosch sa chystá rozšíriť túto spoluprácu tým, že prevezme od odborníkov RR menšinový podiel.

Príslušné zmluvy boli podpísané 16. decembra 2015. Od svojho založenia v roku 2012 sa Rozšírená realita firmy Reflekt dostala do rebríčka ako jedna z najviac renomovaných spoločností v oblasti priemyselných RR riešení. Medzinárodný tím spoločnosti v Mníchove (Nemecko) má viac ako 25 zamestnancov. Transakcia podlieha schvaľovaniu kartelových úradov.

Investície do dôležitej technológie budúcnosti
„V budúcnosti budú aplikácie Rozšírenej reality používané v mnohých oblastiach nášho života. V priemyselnom odvetví a na trhu s náhradnými dielmi pre automobilový priemysel budú aplikácie RR predstavovať úsporu času a nákladov,“ hovorí Dr. Ing. Hans-Peter Meyen, člen predstavenstva divízie Bosch Automotive Aftermarket. Generálny riaditeľ firmy Reflekt Wolfgang Stelzle dodáva: „Sme presvedčení o tom, že naše dlhodobé partnerstvo s firmou Bosch sa touto investíciou posilní. Povesť Bosch a jeho pozícia na trhu urýchli našu medzinárodnú expanziu a rozvoj produktov.“

Aplikácie Rozšírenej reality zlepšujú vnímanie reality vďaka kombinácii reality s rozšírenými informáciami. Akonáhle užívateľ namieri kameru svojho inteligentného telefónu alebo tabletu na určitú oblasť, zobrazia sa na displeji prístroja ďalšie digitálne informácie, akými sú napríklad vysvetlivky, 3D objekty alebo videá. Napríklad v automobilových dielňach umožňuje Rozšírená realita technikom zobrazenie komponentov v skutočnej mierke a na ich správnom mieste, aj napriek tomu, že bez demontáže nemusia byť tieto komponenty viditeľné. Zobrazené sú aj pracovné pokyny, chybné kódy a požadované nástroje. „Spoločne s firmou Reflekt budeme aj naďalej posilňovať našu pozíciu v tejto priekopníckej oblasti z celosvetového hľadiska,“ hovorí Meyen.

Softvérová platforma pre priemyselný rozvoj Rozšírenej reality
Vďaka zapojeniu do RR aplikácií už v rannej fáze získal Bosch a odborníci na RR z firmy Reflekt v oblasti industrializácie Rozšírenej reality vedúcu pozíciu v celosvetovom meradle. Obidve spoločnosti spoločne vyvinuli platformu rozšírenej reality „Common Augmented Reality Platform (CAP)“; svetovo prvú softvérovú platformu pre industrializáciu RR. Použitím CAP môžu byť vysoko komplexné RR aplikácie a ich digitálne a vizuálne obsahy rýchlo a ľahko integrované do technickej dokumentácie alebo diagnostických postupov. Umožnená je aj ľahká integrácia takých dát, akými sú textové informácie, obvodové schémy, videá a rozšírené 3D animácie. CAP umožňuje industrializáciu RR aplikácií. Týmto spôsobom Bosch a Reflekt za dva roky vyvinuli radu RR aplikácií. Zlúčením kvalifikovanosti Reflektu a odborných znalostí Bosch v oblasti dokumentácie a vývoja riešení pre služby, produkty a školenia, vznikol unikátny produkt, ktorý po prvýkrát umožňuje rozšírené použitie RR v priemyselnom prostredí.

Okrem aplikácií pre automobilový priemysel vidí Bosch celú radu užitočných možností uplatnenia Rozšírenej reality aj v ďalších priemyselných odvetviach. Ako súčasť celkového riešenia ponúka Bosch licencovanie systému CAP v kombinácii s poradenstvom, inžinieringom a kompletnými službami authoringu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!