Nový rad Castrol Magnatec Stop-Start

18 júla 2016, 16:00

Inter Cars zaradil do svojej ponuky nový rad olejov Castrol Magnatec Stop-Start.

Spoločnosť Castrol uvádza na trh nový produktový rad Castrol Magnatec Stop-Start, ktorý svojou formuláciou reaguje na aktuálne prevádzkové podmienky, ktoré panujú najmä v mestách.

Stále viac automobilov, rušnejšie prevádzka, dopravné zápchy, zdržanie – to sú už bežné atribúty života vodičov v mestách. Pri posúvaní v kolónach trpí nielen vodič, ale aj motor jeho automobilu.

V rámci výskumu aktuálnych prevádzkových podmienok v európskych mestách Castrol spojil sily s výrobcom navigácie TomTom a vďaka analýze dát GPS urobených z vozidiel pohybujúcich sa v hlavných európskych metropolách bolo zistené, že v dnešnej dobe môže aj bežný vodič vykonať až 18.000 zastavení a rozjazdov za rok pri pomalom posúvaní v dopravných zápchach alebo čakaní na križovatkách. Z analýzy ďalej vyplynulo aj priemerné časové zdržanie pri cestovaní autom v konkrétnom meste. Z európskych metropol bol na tom najhoršie turecký Istanbul, kde priemerné zdržanie dosahovalo 58%, nasledovaný metropolami, kde sú dopravné zápchy na dennom poriadku – napr. Moskva (50% zdržanie), Varšava (40% zdržanie), Rím (38% zdržanie) alebo Londýn (37% zdržanie). Cestovanie v Prahe, Brne alebo napríklad v Bratislave prinieslo priemernej zdržanie 26%.

Motory osobných automobilov sú konštruované tak, aby svoj najlepší výkon a najhladšie spaľovanie prinášali vo vyšších konštantných otáčkach. Akonáhle sa ale automobil dostane do dopravnej kolóny a vodič je nútený neustále sa posúvať, menia sa otáčky motora v celej svojej širokej škále – ako brzdíte, zastavujete, motor beží na voľnobeh a následne sa opäť rozbiehate otáčky motora sa zvyšujú. To spôsobuje mikroskopické opotrebovanie dôležitých súčiastok motora, pretože počas voľnobežných otáčok motora môže byť zaťaženie týchto komponentov až o 60% vyššie ako je tomu pri jazde mimo mesta alebo po diaľnici.

V štandardizovanej motorovej skúške OM646LA, ktorá je súčasťou noriem ACEA a ktorá sa okrem iného zameriava na hodnotenie opotrebenia skúšobného agregátu aj za variabilných otáčok vrátane tých voľnobežných, bolo preukázané, že inteligentné molekuly olejov radu Castrol Magnatec Stop-Start poskytujú až o 20% vyššiu ochranu motora v režime jazdy Stop-Start v porovnaní s limitom skúšky. Váš motor je tak počas jazdy v hustej mestskej premávke lepšie chránený. Ďalšou výhodou ochrannej vrstvy, ktorú formujú inteligentné molekuly na súčiastkach motora, sú ich regeneračné funkcie. Akonáhle dôjde k odstráneniu tejto ochrannej vrstvy vplyvom tlaku alebo opotrebenia, inteligentné molekuly automaticky obnovujú túto vrstvu a chránia tak motor doslova pri každom rozjazde.
ktoré spĺňajú emisné limity Euro 6. Tento syntetický motorový olej je schválený podľa novej špecifikácie Ford WSSM2C-950-A, ktorá je určená práve pre tieto nové naftové agregáty Ford.

Castrol Magnatec Stop-Start 0W-30 D je novinkou, ktorá je určená pre nové naftové motory Ford, ktoré spĺňajú emisné limity Euro 6. Tento syntetický motorový olej je schválený podľa novej špecifikácie Ford WSSM2C-950-A, ktorá je určená práve pre tieto nové naftové agregáty Ford.

Castrol Magnatec Stop-Start 5W-20 E je špeciálne určený pre motory Ford EcoBoost. Tento syntetický motorový vyniká svoju veľmi nízkou viskozitou, čím motorom Ford EcoBoost poskytuje vysoký potenciál zníženia spotreby paliva. Je schválený podľa normy Ford WSSM2C-948-B, čím plnia náročné požiadavky, ktoré vyžadujú tieto moderné benzínové motory Ford.

Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A5 je syntetický produkt,ktorý uzatvára rad produktov určených pre vozidlá Ford a je určený pre ostatné benzínové a naftové motory Ford (okrem EcoBoost a naftových Euro 6 motorov) a ktorý je schválený podľa špecifikácie Ford WSSM2C-913-D .

Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A3 / B4 je syntetický univerzálny motorový olej určený pre zmiešaný vozový park. Je schválený podľa širokej škály výrobcov automobilov. Tento motorový olej je formulovaný za použitia tzv. Vysokopopolnatých aditív (anglicky označované ako High SAPS) a tak vzhľadom k jeho vysokému obsahu fosforu, síry a sulfátového popola ho nemožno použiť do moderných dieselových motorov, ktoré sú vybavené filtrom pevných častíc (DPF). Tento produkt nájde hlavné použitia najmä u benzínových motorov alebo u starších naftových motorov, ktoré nevyžadujú mazivá typu Low SAPS.

Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 C2 je syntetický motorový olej formulovaný predovšetkým pre vozy skupiny PSA, teda Peugeot a Citroën. Vďaka schváleniu podľa špecifikácie PSA B71 2290 je vhodný pre použitie ako v moderných benzínových, tak aj naftových motoroch, vrátane motorov vybavených DPF, automobily Peugeot a Citroën.

Pre správnu aplikáciu vyššie uvedených nových produktov Castrol Magnatec Stop-Start je nutné nahliadnuť do užívateľskej príručky a postupovať podľa pokynov výrobcu vozidla. Ostatné varianty olejov Castrol Magnatec s viskozitami SAE 5W-40, SAE 10W-40 a SAE 15W-40 zostávajú bez zmeny a budú naďalej ponúkané pod svojimi obvyklými obchodnými názvami.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!