Schaeffler predáva závod v Hamme manažmentu

9 júla 2019, 10:40

Spoločnosť Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou, a tím manažmentu Schaeffler Friction Products Hamm GmbH podpísali minulý piatok zmluvu, podľa ktorej sa tím vedenia stal s dnešnou platnosťou novým vlastníkom spoločnosti.

Schaeffler závod v Hamme

110 pracovných miest v závode zostáva vďaka manažérskemu odkúpeniu (MBO) zachovaných. O kúpnej cene sa medzi oboma zúčastnenými stranami zachováva mlčanlivosť. Uzatvorenie transakcie sa uskutoční v krátkom čase a predaj nepodlieha povinnosti súhlasu podľa kartelového práva. Nová spoločnosť bude vystupovať pod obchodným menom INNO Friction GmbH.

V Hamme sa doteraz vyrábali špeciálne pre skupinu Schaeffler trecie obloženia pre suché dvojité spojky. Na vrchole tvorila táto časť výroby cca 60 % obratu spoločnosti. Napokon dopyt stagnoval a výrazne poklesol.

Popri tom závod v Hamme dodáva externým zákazníkom v oblasti priemyselného a automobilového obchodu rôzne špeciálne riešenia v oblasti trecej techniky, okrem iného pre agrárny sektor, výťahové systémy, elektromagnetické brzdy alebo veterné elektrárne. Zatiaľ čo zostávajúca výroba pre povlaky dvojitých spojok v závode Hamm pravdepodobne skončí do roku 2020/21, vidí manažment v priemyselnom obchode naďalej potenciál pre vývoj a rast.

Matthias Zink, člen predstavenstva Schaeffler AG a CEO odvetvia Automotive OEM, povedal: „Predaj závodu v Hamme je ďalším dôležitým krokom k realizácii programu Race. Preverovali sme viaceré možnosti pre budúcnosť závodu a tešíme sa, že sme vďaka nájdenému riešeniu zvolili tú najlepšiu cestu pre všetkých zúčastnených.

Podnik dokáže mimo skupinu Schaeffler postupovať výrazne agilnejšie a cielenejšie. Okrem toho nám tento krok umožní výraznejšie sa sústrediť na oblasti budúcnosti e-mobilita a autonómna jazda. Vďaka riešeniu pre Hamm tiež preukazujeme, že v rámci realizácie programu Race sa chceme čo najviac vyhnúť zatváraniu závodov a predtým intenzívne preverovať všetky ostatné možnosti.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!