Zimné pneumatiky Continental na prvom mieste v teste ADAC, ÖAMTC a TCS 2022

3 októbra 2022, 16:09

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 sa umiestnila na prvom mieste vo všetkých testovaných rozmeroch v testoch zimných pneumatík, ktoré zverejnili hlavné autokluby v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku.

Švajčiarsky Touring Club (TCS) jej udelil hodnotenia “veľmi odporúčané” v oboch rozmeroch, nemecký ADAC a Rakúsky automobilový, motocyklový a turistický klub (ÖAMTC) jej udelili hodnotenie 2.1 (215/60 R16) a 2.2 (185/65 R15).

TCS si pochvaľovala najmä vyváženosť. Pneumatika WinterContact TS 870 bola presvedčivá na suchej aj mokrej vozovke, ale ukázala svoje prednosti aj na snehu a ľade – s dobrou energetickou účinnosťou a nízkym opotrebovaním. ADAC a ÖAMTC dospeli k porovnateľným výsledkom a zdôraznili bezpečnosť v zimných podmienkach a vyváženosť na všetkých povrchoch.

Tento rok kluby testovali celkom 33 modelov pneumatík s rozmermi 185/65 R15, čo je obľúbený rozmer pre malé vozidlá, a 215/60 R16 pre kompaktnú triedu (SUV). Pneumatika WinterContact TS 870 sa už v tohtoročnej sezóne umiestnila na prvom mieste v teste britského odborného časopisu Auto Express.

Odborníci spoločnosti Continental od základu prepracovali pneumatiku WinterContact TS 870. Za týmto účelom bol vyvinutý nový dezén, nová konštrukcia a zmes. V porovnaní so svojim predchodcom ponúka WinterContact TS 870 o tri percentá kratšiu brzdnú dráhu na ľade ao päť percent lepšiu ovládateľnosť na snehu. Zároveň sa o desať percent zvýšil kilometrový výkon a zlepšila sa priľnavosť na snehu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!