Dunlop Winter Sport 5 obsadila prvé miesto v dvoch prestížnych nemeckých testoch zimných pneumatík

2 novembra 2015, 13:03

Zimné pneumatiky Winter Sport 5 značky Dunlop, ktoré sa práve objavili na trhu, boli ocenené ziskom prvého miesta v rozsiahlom teste zimných pneumatík uznávaného nemeckého motoristického časopisu Auto Bild. V špeciálnom vydaní Allrad (4×4, SUV) Auto Bild porovnal osem rôznych zimných pneumatík . Winter Sport 5 z nich vyšla víťazne a získala pečať „príkladného výrobku“, ktorý časopis odporúča na nákup. Mimoriadne pozitívne pritom hodnotil jej výkonnosť na zasnežených a na mokrých cestách.

Auto Bild Sportcars je z nových Winter Sport 5 rovnako nadšený a z ôsmich konkurenčných výrobkov ich v teste zimných pneumatík vyhodnotil v čísle 11 ako najlepšie. Chváli ich za „športovú a dynamickú ovládateľnosť v zimných podmienkach“, odolnosť proti aquaplaningu, presné riadenie s dobrou spätnou väzbou a s krátkou brzdnou dráhou na mokrom i na suchom povrchu.

Okrem týchto oboch prestížnych titulov novú pneumatiku odporúčajú ako veľmi vhodnú aj ďalšie nemecké tituly Auto Strassenverkeh a Auto Motor und Sport a aj britský Auto Express UK.

 „S tým, ako sú v Európe stále bežnejšie prívalové dažde a ďalšie extrémne počasie, je vynikajúci záber pri jazde v zime celkom zásadný“, hovorí Alexis Bortoluzzi, Dunlop Marketing Director Consumer EMEA. „Sme veľmi radi, že môžeme ponúkať pneumatiky, ktoré dokonale zaberajú na zimných cestách a poskytujú špičkovú výkonnosť, ktorú zákazníci od našich pneumatík očakávajú. Bez ohľadu na rozmary zimného počasia rad Winter Sport 5 prináša našim aktívnym a náročným zákazníkom pneumatiku, ktorá zodpovedá ich rýchlemu životnému štýlu. Mimoriadne nás teší, že sa tento náš cieľ potvrdil i vo vynikajúcich výsledkoch v týchto testoch,” dodal Alexis Bortoluzzi.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!