Inter Cars: Pri výmene tlmičov je z čoho vyberať

31 augusta 2015, 9:13

Tlmiče sú vlastne základným stavebným kameňom pre optimálnu funkčnosť celého podvozku. Ich tuhosť a charakteristika musí spĺňať kompromis medzi komfortom posádky a čo najlepšími jazdnými vlastnosťami vozidla. Automobily sú z výroby uspôsobené čo najväčšiemu užívateľskému komfortu. Kto chce však jazdiť športovejšie a vylepšiť jazdné vlastnosti auta, mal by existujúce tlmiče nahradiť inými, ktoré sa vykazujú podstatne tvrdšou charakteristikou. Pohodlie jazdy tak výrazne klesá, čo je daňou za možnosť rýchlejšieho prejazdu zákrut.

Či už tie či oné, všetky typy nájdete v sortimente pod značkou Sachs. A to ako pre osobné vozidlá nižšej, strednej a vyššej triedy, tak aj pre úžitkové vozidlá, autobusy aj nákladné vozidlá. Tlmiče Sachs sú dodávané do prvovýroby popredných značiek európskeho vozového parku s takmer 95% pokrytím trhu. Dodávky v oblasti aftermarketu sú potom samozrejmosťou. Osobné vozidlá strednej a vyššej triedy môžete vybaviť elektronickými tlmičmi Sachs Continuous Damping Control, ktoré sa automaticky variabilne nastavia pre jazdnú situáciu a pre vlastnosti vozovky. Univerzálna rada tlmičov pruženia Sachs Super Touring presvedčí zákazníkov nielen dobrým pomerom ceny a výkonu, ale aj veľkou odolnosťou voči korózii. Ich opotrebenie je pri normálnom namáhaní minimálne. Tlmiče pruženia Sachs Advantage majú zvýraznené charakteristické vlastnosti konštrukcie podvozka a zaručujú pritom najvyššiu bezpečnosť a vysoký komfort.

Tlmiče so zníženou výkonnosťou znamenajú podstatnú zmenu jazdných vlastností. Brzdná dráha sa predlžuje takmer o 10%. Tlmiče by sa mali teda pravidelne vždy po 20.000 kilometroch kontrolovať z hľadiska ich výkonu. Odskakujúce kolesá a intenzívne vibrácie  karosérie v dôsledku poškodených tlmičov zvyšujú okrem toho opotrebovanie pneumatík a komponentov vozidla, ako sú napríklad pružiny alebo diely nápravy. Bezchybne pracujúce tlmiče pruženia tak prispievajú tiež k hospodárnej prevádzke vozidla.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!