IVECO a Lannutti podpísali jednu z najvýznamnejších európskych zmlúv v kamiónovej prepravy

20 februára 2017, 16:04

Na tlačovej konferencii IVECO, ktorá sa konala minulú stredu v Talianskom Arese, bola podpísaná významná dohoda medzi spoločnosťou IVECO a Lannutti Group, ktorá je talianskym lídrom v oblasti integrovanej logistiky. Túto dohodu podpísali Pierre Lahutte, prezident značky IVECO a Valter Lannutti, prezident skupiny Lannutti Group.

Podľa dohody spoločnosť Lannutti Group obstará 610 nových ťahačov IVECO Stralis v rôznych modeloch na pokrytie dopravných potrieb v širokých oblastiach logistiky, kde skupina pôsobí a aby uspokojila rastúci dopyt dopravy. Tiež pre potreby prepravy sklenenej logistiky, kde má spoločnosť vedúce postavenie. Všetky poskytnuté modely sú vybavené motormi FPT Industrial od 460 do 480 koní.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, vyhlásil: „Veľmi sa teším z našej spolupráce so spoločnosťou Lannutti. Je to jeden z najvýznamnejších kontraktov v počte 610 nových vozidiel IVECO Stralis vo verziách XP a NP v oboch prípadoch ide o výkonné modely zamerané na zníženie spotreby paliva, ako v prípade XP tak aj pri modeli NP, kde ide o vozidlo na zemný plyn určené na dlhé vzdialenosti až do 1.500 km“.

Slová predsedu logistickej spoločnosti pána Valtera Lannutti: „Rozhodli sme sa pre obnovu vozového parku a pre značku IVECO z dvoch hlavných dôvodov. Samotný výrobok a náš vzťah vzájomnej dôvery. Dobrý produkt je základom nášho podnikania a my sme mali tú česť priamo testovať IVECO, jeho inovácie a kvality. Druhým dôvodom je partnerstvo, ktoré nás spája historicky k značke. Podpis dnešnej dohody je výsledkom dlhodobého vzťahu. V IVECO sme vždy našli cit a ochotu nájsť optimálne riešenie, ktoré robí rozdiel pre našu spoločnosť.“

Verzie modelov IVECO Stralis zahrnuté v kontrakte:
Nový IVECO Stralis XP model AS440S48TP Cursor 11 motor, 480 HP, kabína vybavená HI-WAY a všetky systémy navrhnuté pre maximálne zníženie spotreby paliva
Nový IVECO Stralis XP AT440S46TP SL, vybavený motorom Cursor 11, 460 HP, v super ľahkom prevedení so zameraním na zvýšenie úžitkovej hmotnosti
Nový IVECO Stralis AT440S46T/XP, vybavený motorom Cursor 11, 460 HP, verzia ťahača s tromi nápravami 6×2
Nový IVECO Stralis AS440S40TP NP (Natural Power), vybavený motorom Cursor 9, 400 HP, s dvojitou nádržou LNG schopný garantovať dojazd vozidla až 1.500 km

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Nové Stralisy XP jazdia už aj s logom NAD Nitra a.s.
Nové Stralisy XP jazdia už aj s logom NAD Nitra a.s.

Spoločnosť IVECO Slovakia prostredníctvom svojho autorizovaného dealera AUTO-IMPEX a.s. odovzdala flotilu ťahačov Stralis svojmu dlhoročnému zákazníkovi z Nitry.

Členovia tímu IVECO sa na Dakare 2017 opäť umiestnili medzi najlepšími pretekármi
Členovia tímu IVECO sa na Dakare 2017 opäť umiestnili medzi najlepšími pretekármi

Gerard de Rooy sa so svojím tímom PETRONAS De Rooy IVECO a vozidlom IVECO Powerstar s číslom 500 umiestnil na treťom mieste na pretekoch Rely Dakar 2017 po najazdení takmer 9.000 km na najnáročnejších cestách Južnej Ameriky.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!