Svetielko nádeje – víťazi ContiTeamCup2014 obdarovali detskú onkológiu v B. Bystrici

9 marca 2015, 20:06

Po víťazstve futbalového družstva Continental Púchov v septembrovom záverečnom turnaji ContiTeamCup 2014 vo Frankfurte nad Mohanom obdržali púchovskí futbalisti aj šek s finančnou odmenou 15 tisíc eur.

Peniaze si však samozrejme nerozdelili, ale netrpezlivo čakali na inštrukcie z centrály, ako s touto sumou naložiť. Obnos peňazí sa mal použiť na transparentne preukázateľný projekt v nemocnici, alebo vo vybranom charitatívnom zariadení. Dlho zvažovali, či peniaze rozkúskovať, alebo podporiť jednu dobrú vec. Nakoniec  sa dohodli, že oslovia Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Banskej Bystrici, aby vypracovali projekt na nákup materiálu pre deti, ktoré sa u nich liečia na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie. Pán primár MUDr. Pavel Bician v spolupráci s pani Veronikou Rosovou, riaditeľkou Občianskeho združenia Svetielko nádeje  poslali návrh obsahujúci konkrétne vybavenie nevyhnutné pre ich prácu, na ktoré zháňajú peniaze kde sa len dá.

Tento projekt musela samozrejme odsúhlasiť centrála a keďže z Hannoveru prišla kladná odpoveď, budú za tieto peniaze zakúpené tri sady infúznych zostáv „SPACE“ za 10 tisíc eur, ktoré sú nevyhnutné na presné dávkovanie chemoterapie – protinádorovej liečbe, ktorá musí byť podávaná presnými dávkami za presný čas a zamedzí neželanému pohybu ruky, do ktorej je zavedená kanyla hlavne najmenším detičkám, ktoré ešte nevedia spolupracovať s personálom nemocnice. 

Tiež bude zakúpený invalidný vozík za 1.500 eur, slúžiaci na prepravu pacientov na vyšetrenia a vychádzky. K spríjemneniu pobytu detí na oddelení prispeje tiež doplnenie knižnice novými knižkami, a aby sa im pohodlne čítalo, zakúpia polohovateľné sedacie vaky a nočné lampy do izieb malých pacientov. Do objemu všetkých spomínaných benefitov sa zmestila aj sada zimných pneumatík Continental, pretože Občianske združenie (OZ)  „Svetielko nádeje“ prevádzkuje bezplatnú dopravnú službu pacientov na prevoz do nemocnice a z nemocnice domov. 

V decembri zavítali do spoločnosti  Continental Púchov  pán primár MUDr. Pavel Bician a pani Veronika Rosová, riaditeľka OZ Svetieko nádeje, aby si za asistencie konateľov a riaditeľov závodov Ing. Ladislava Rosinu (CVT plant) a Ing. Antona Vatalu (PLT plant), ako aj realizačného tímu Conti Team Cup  prevzali symbolický šek z víťazného ťaženia Púchova v rámci ContiTeamCup-u 2014, venovaný malým pacientom ich nemocnice.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!