Dunlop ukončil sezónu tretím víťazstvom v pretekoch MXGP v rade

27 septembra 2016, 11:39

Eli Tomac si v polovici septembra na motokrosovej trati Glen Helen Track v Kalifornii vyjazdil víťazstvo v záverečnom kole majstrovstiev sveta FIM Motocross World Championship. Americký pretekár zvíťazil na stroji Kawasaki s pneumatikami Dunlop vo všetkých štyroch posledných jazdách sezóny v USA. Prvenstvo nasledovalo po Tomacovom víťazstve v Charlotte o týždeň skôr a triumfe Clementa Desallea v Holandsku.

Cesta k víťazstvu v pretekoch, v nedeľu 11. septembra, nebola pre Eliho Tomaca jednoduchá – postupne sa musel prepracovať z počiatočného približne desiateho miesta. V polovici oboch pretekov predbehol Cairoliho a cieľovú pásku po dvakrát prekonal o 15 sekúnd skôr ako zvyšok pretekárskeho poľa.

V pretekoch MX2 si jazdci na pneumatikách Dunlop nárokovali dve miesta na stupňoch víťazov – Jeremy Martin skončil na stroji Honda ako druhý a Mitchell Harrison na Yamahe tretí.

Šiesta pozícia v pretekoch stačila Benoît Paturelovi (Yamaha), aby spečatil svoje tretie miesto v celkovom poradí MX2. Brian Bogers skončil šiesty. V pretekoch MXGP uzavrel Evgeny Bobryshev (Honda) sezónu ako piaty, zatiaľ čo jeho tímový kolega Gautier Paulin skončil trinásty. Ich spoločný bodový zisk pomohol Honde k titulu pre najúspešnejšiu značku. Clement Desalle (Kawasaki) uzavrel sezónu na ôsmom, Valentin Guillod (Yamaha) na deviatom a Jordi Tixier na štrnástom mieste.

Aj keď sa týmto už sezóna MXGP uzavrela, jazdci mali voľno menej ako dva týždne. Tento víkend ich už totiž v Taliansku čaká „motokrosová olympiáda“ Motokros národov (Motocross of Nations).

Jazdci značky Dunlop pretekali na pneumatikách Dunlop Geomax MX3S obutých na prednom i zadnom kolese.

Eddy Seel, závodný koordinátor Dunlop MX hovorí: „Tretie víťazstvo v rade predstavuje dobrý výsledok a najlepšie možné zakončenie sezóny. Máme za sebou náročný rok s rôznymi zraneniami, ale v posledných kolách sa ukázalo, aké výkony sme schopní dosiahnuť. Musím našim tímom a jednotlivým pretekárom poďakovať za ich tvrdú drinu v tomto roku. Tešíme sa na ďalšie víťazstvo v Motocross of Nations.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Dunlop radí, kde si užiť jazdu na najatraktívnejších úsekoch alpských ciest
Dunlop radí, kde si užiť jazdu na najatraktívnejších úsekoch alpských ciest

Vodiči dnes príliš často zažívajú namiesto slobody pohybu za volantom skôr utrpenie v podobe kolón na diaľniciach, chaotickej mestskej premávky či rozkopaných miestnych komunikácií. Výrobca pneumatík Dunlop preto pre nich každý rok pripravuje zoznam tipov doma i v zahraničí, kde si môžu tieto nepríjemné zážitky vynahradiť, príjemne sa odmeniť a vrátiť sa k opojnému pocitu […]

Dunlop predstavuje nové pneumatiky American Elite s technológiou Multitread
Dunlop predstavuje nové pneumatiky American Elite s technológiou Multitread

Spoločnosť Dunlop uvádza na európsky trh nové pneumatiky American Elite™. Boli navrhnuté tak, aby ďalej zlepšili ovládateľnosť, kilometrový prebeh a pohodlie jazdcov cestovných strojov, napríklad motocyklov radu Harley Davidson® FL. Prieskum spoločnosti Dunlop ukázal, že európski užívatelia cestovných motocyklov a cruiserov v americkom štýle volajú po vyššej priľnavosti pneumatík v zákrutách a lepšej ovládateľnosti, ale […]

Životnosť pneumatík sa neriadi dátumom výroby, ale správnym skladovaním a údržbou
Životnosť pneumatík sa neriadi dátumom výroby, ale správnym skladovaním a údržbou

Niektorí vodiči odmietajú kupovať iné ako tohtoročné pneumatiky, pretože sú presvedčení, že tie, ktoré boli vyrobené vlani alebo predvlani, už nie sú použiteľné. Môže to byť pravda? „Kdeže, je to extrémny, ničím nepodložený názor. V skutočnosti neexistujú žiadne vedecké alebo technické dôkazy, ktoré by takéto tvrdenie podporovali. Preto ani žiadne relevantné normy nestanovia maximálnu životnosť […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!